Q-Park neemt drie parkeergarages in Venlo over

15 feb 2018 - Vandaag heeft Q-Park de parkeergarages Mgr. Nolensplein...

Een gastvrij en goed bereikbaar centrum van de stad

Vandaag heeft Q-Park de parkeergarages Mgr. Nolensplein, Maaswaard en Roermondsepoort in eigendom verkregen van de gemeente Venlo. De overname van de drie in het centrum gelegen parkeergarages maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking, waarbij de gemeente Venlo en Q-Park nauw gaan samenwerken aan een gastvrij en goed bereikbaar centrum van de stad.

In totaal betreft het 1.595 parkeerplaatsen. Alle drie de locaties zullen geleidelijk worden aangepast, zodat ze aan de hoge standaarden van Q-Park voldoen. Dit betekent onder andere dat er meer services worden geboden en vernieuwde parkeerapparatuur wordt geplaatst, waardoor de betaalmogelijkheden fors uitgebreid worden en het parkeergemak toeneemt.

 

Mobiliteitspartner

“We kijken erg uit naar deze samenwerking”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. “Met deze drie parkeergarages en de twee parkeerfaciliteiten die we al hebben in Venlo (Q-Park Centrum Maasboulevard en P+R Stationsplein) kunnen we onze rol als mobiliteitspartner nog beter invullen voor bewoners, ondernemers, de gemeente en de vele bezoekers van Venlo. We gaan dan ook graag in gesprek met betrokkenen in de omgeving van de parkeerlocaties om te zien hoe we onze faciliteiten op een zo goed mogelijke manier kunnen inzetten. Daarbij staan bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en mobiliteit centraal.”

 

Nieuwbouw Roermondsepoort

Gezien de technische staat van parkeergarage Roermondsepoort wordt deze naar verwachting binnen vijf jaar na overdracht vervangen door een nieuw te realiseren parkeergarage op dezelfde locatie. De intentie is daarbij om pas met de sloop van Roermondsepoort te beginnen als een andere, nieuw te realiseren parkeergarage (‘Arsenaal’) weer beschikbaar is voor parkeerders; een eerste voorbeeld van de nauwe samenwerking tussen Q-Park en de gemeente Venlo, waarbij bereikbaarheid en gastvrijheid voorop staan.

 

Over Q-Park

Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park Nederland telt 375 parkeerfaciliteiten, waaronder 98 P+R terreinen en 119 stallinggarages.

Nieuws

 • Q-Park B.V. neemt alle aandelen van P1 over
  | 17 september 2019 - Q-Park BV heeft alle aandelen overgenomen van P1, een Nederlands familiebedrijf dat parkeerfaciliteiten exploiteert en beheert...
  lees meer
 • Q-Park opent vijftiende parkeergarage in Rotterdam
  | 6 juni 2019 - Vandaag opent Q-Park Fenix haar deuren in Rotterdam.....
  lees meer
 • Lockerpoint opent vestiging in Q-Park Museumplein
  | 9 mei 2019 - In Q-Park Museumplein kunnen bezoekers hun bagage opslaan bij Lockerpoint.....
  lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Maestro
MasterCard
Visa