Parkeren Purmerend

Dit kleine stadje, met een gezellig historisch centrum en schatten aan natuurschoon, heeft voor jong en oud iets te bieden. Fiets door de polders of nestel je op een terrasje met het geluid van de kerkklokken op de achtergrond. Parkeren is zo gebeurd, want in heel Purmerend vind je gemakkelijk bereikbare parkeerplaatsen van Q-park.

Bekijk alle parkeergarages in Purmerend

Wat te doen in Purmerend

Na het parkeren wandel je zo naar de traditionele weekmarkt van Purmerend, waar je langzaam langs de kraampjes struint en je tegoed doet aan lokale specialiteiten. Op de eeuwenoude Koemarkt strijk je neer voor een koffie of een glas wijn, met zicht op gevels uit 1645. Hier werd in de twintigste eeuw vee verhandeld met handjeklap, waaraan het strand beeld in het midden van het plein doet herinneren. Bezoek ook de oudste nog werkende Tingieterij van Nederland, waar je de ambacht van een tingieter beleeft.

De stad Purmerend is een regionale winkelstad. Rond het grote Winkelcentrum Eggert zijn in de binnenstad verschillende winkelstraten te vinden zoals de Dubelle Buurt, Breedstraat, Peperstraat en Nieuwstraat waar je gezellig kan winkelen. Naast het winkelen kun je ook gezellig een hapje en drankje doen in het centrum van Purmerend. Parkeren in het centrum van Purmerend doe je gemakkelijk en snel bij een van onze Q-Park parkeergarages. 

Aan de Kaasmarkt, in het oude stadshuis van Purmerend, bevindt zich het Purmerendse Museum met een bijzondere collectie Purmerends Jugendstil-aardewerk. Laat de kinderen dan los in het Purmerbos. Wil je je echt ver weg van het stadse wanen, laat je dan onderdompelen in de weidse stilte van moeder natuur in het recreatie- en natuurgebied Het Twiske. In het poldergebied rondom Purmerend wandel, fiets of vaar je langs oude molens, droogmakerijen en oer-Hollandse vergezichten. Van hieruit ben je zo weer bij je auto, vanaf de parkeerplaat rijd je vlot weer naar huis.

 

Parkeren bij Q-Park in Purmerend

Rijd met de auto naar Purmerend, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vertrektijden van bussen en treinen. Een horloge kan je zelfs helemaal thuislaten, want onze parkeergarages zijn 24/7 geopend. Parkeren in Purmerend is zo gebeurd; zoek een parkeergarage middenin het centrum of net een goedkope parkeerplaats aan de rand van de stad, en begeef je op jouw manier naar je bestemming.

De voordelen van parkeren bij Q-Park in Purmerend

  • Altijd dichtbij en makkelijk te bereiken.
  • Eenvoudig in- en uitrijden van de parkeergarage
  • 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend
  • Zeker van een parkeerplaats in Purmerend