Thuiskomen met Q-Park

Stel: je bouwt een prachtig appartementencomplex, maar er is geen parkeervoorziening voor toekomstige bewoners. De oplossing: samenwerken met Q-Park. Project- en gebiedsontwikkelaar Ingenious uit Veenendaal vertelt hier meer over.

Ingenious bouwt in hartje Veenendaal het appartementencomplex ‘Denim’. De veertig appartementen - die variëren in maat van S (55 m2) tot XL (142 m2) - worden eind 2024 opgeleverd. “Ingenious kijkt altijd naar de gehele woonervaring”, vertelt projectmanager Nico Bakker. “Parkeergelegenheid is daarbij een belangrijke factor. Zeker als je bijvoorbeeld een familie hebt. Helaas was het onmogelijk om een parkeervoorziening te bouwen onder dit complex”.

Appartementencomplex Denim Veenendaal

 

Samenwerken in plaats van bijbouwen

Ingenious en Q-Park werken daarom samen om toekomstige bewoners een gegarandeerde, veilige parkeergelegenheid te bieden, op steenworp-afstand van hun huis. Voor de veertig appartementen die Ingenious laat bouwen zijn maar liefst 60 plekken bij Q-Park beschikbaar, waar bewoners voor een aantrekkelijk tarief hun auto -of zelfs hun auto’s- kunnen stallen. 

Mariëlle Velthoven, Head of Sales & Marketing bij Q-Park Nederland, legt uit. “Met honderden parkeerfaciliteiten in Nederland kunnen we vaak een oplossing bieden voor ontwikkelaars. Zij reserveren de parkeercapaciteit in onze parkeergarages, wij houden de plekken vrij voor de toekomstige bewoners. Zo hoeven zij niet bij te bouwen, en benutten we bestaande capaciteit optimaal.”

Dat de aanwezigheid van een parkeerplek de verkoopbaarheid van de appartementen ten goede komt, staat volgens Bakker buiten kijf. “We weten nog niet hoeveel parkeerplekken de bewoners daadwerkelijk nodig hebben. Maar we bieden ze een garantie, dus op dit moment geldt; beter te veel dan te weinig.”

 

Aantrekkelijke openbare ruimte en verduurzaming

De overeenkomst tussen Q-Park en Ingenious past volgens Bakker ook in de plannen van de gemeente om de auto uit het straatbeeld te weren, en het centrum van Veenendaal geleidelijk autoluw te maken. “Dat is best prettig natuurlijk, maar de mensen blijven behoefte houden aan een parkeerplek.” 

Velthoven vult aan: “Door auto’s van straat naar garages te verplaatsen, creëren we samen een aantrekkelijke openbare ruimte. Met het toevoegen van laadpalen in Q-Park parkeergarages, op dit moment al meer dan 1.100 in Nederland, dragen we ook bij aan verdere verduurzaming van vervoer. Da’s pas win-win”. 

 

Exterieur Ingenious

 

arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa