cars-background

Q-Park: de voorloper in mobiliteitshubs

Files vormen een groot probleem voor de leefbaarheid van steden. Daarom houden steden zich steeds meer bezig met het opzetten en uitbreiden van milieuzones waar oudere dieselvoertuigen niet langer welkom zijn. Om ervoor te zorgen dat mensen en goederen op hun bestemming in het centrum komen, zet Q-Park parkeerfaciliteiten om in duurzame mobiliteitshubs en bieden we naast parkeren diverse aanvullende diensten.

Meer dan parkeren

Q-Park is meer dan een parkeerbedrijf, we zijn dé partner voor duurzame mobiliteit. Om schoner vervoer en ruimte voor fietsers en voetgangers te stimuleren, helpen we gemeentes met:

 • de overgang van parkeren op straat naar off-street parkeren;
 • het transformeren van zoekverkeer naar bestemmingsverkeer met slimme navigatie en vooraf reserveren;
 • het vergemakkelijken van opladen van elektrische voertuigen en deelmobiliteit;
 • het bieden van logistieke services op de grens van milieuzones.

 

Een nieuw tijdperk voor parkeren

Q-Park luidt een nieuw parkeertijdperk in. Wij zijn de voorloper op het gebied van duurzame mobiliteitshubs. Naast parkeren, bieden onze hubs gemak en innovatieve faciliteiten voor logistiek en voldoen ze aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Onze duurzame mobiliteitshubs vormen de basis voor de overgang naar leefbaardere steden en transformeren de parkeerindustrie. De mobiliteitshubs liggen ook dicht bij of maken deel uit van OV-knooppunten, waardoor reizigers hun reis gemakkelijk in elke richting kunnen voortzetten. Dit betekent ook dat klanten een deel van hun reis met duurzame vervoersmiddelen kunnen afleggen, of dat nu is om naar het werk te gaan, om te winkelen of voor uitstapjes en recreatie.

 

Aanvullende parkeerdiensten

Hoewel het bieden van parkeergelegenheid voor auto’s de kern van onze activiteiten blijft, voegen we aanvullende diensten aan onze hubs toe, zodat we kunnen bijdragen aan duurzamer reizen. Dankzij onze digitale services kunnen klanten vooraf een parkeerplaats reserveren en gemakkelijk de parkeergarage in- en uitrijden. Zo hoeven ze geen ticket te nemen en niet in de rij te staan voor de betaalautomaat. 

We gaan tot het uiterste en dat doen we op een slimme en duurzame manier. We zetten ons in om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en oplossingen te bieden voor duurzame mobiliteit. Onze parkeerfaciliteiten zijn uitgerust met energiebesparende ledverlichting met detectiesensoren. Waar mogelijk installeren wij generatoren en apparatuur om energie op te wekken en op te slaan.

 

Mobiliteitshubs vol faciliteiten 

Onze duurzame mobility hubs bieden meer dan alleen parkeergelegenheden. We werken samen met toonaangevende merken om zowel
bedrijven als klanten al het mogelijke gemak te bieden. Onze hubs bieden een scala aan faciliteiten en aanvullende diensten, waaronder:

 • EV-laadpunten
 • Autodelen
 • Wasstraat, met schoonmaakservice voor de binnen- en buitenkant van de auto
 • Services voor last mile delivery
 • Parkeren, delen en opladen van fietsen
 • Kluisjes en opslag- en afhaalpunten
 • Autoverhuur
Pakketdiensten Ook helpen we pakketdiensten met de uitdaging van bezorgen in de binnenstad. Naast de mogelijkheid tot snelladen, zijn er kluisjes en selfstorages waar klanten en service engineers hun pakketjes en reserve-onderdelen en hardware kunnen ophalen. Op sommige locaties bieden we zelfs een gekoelde opslag waar boodschappen en restaurantleveringen bezorgd en afgehaald kunnen worden.
Aanbieden van deelvervoer Leveranciers van deelvervoer hebben de mogelijkheid om een ruimte in onze stalling te huren, zodat klanten een e-bike, e-scooter of elektrische deelauto kunnen huren om naar hun eindbestemming te reizen. We bieden ook ruimte aan leveranciers die emissievrije last mile delivery faciliteren.
Maak ruimte voor fietsers Parkeerplekken voor de fiets, net als de beschikbaarheid van deelfietsen, zijn onmisbaar in een leefbare stad. Daarom bieden we zowel vrij toegankelijke als beveiligde fietsenstallingen en oplaadpunten voor e-bikes. Helmen en dergelijke kunnen in de kluisjes opgeborgen worden. Bedrijven kunnen ook een eigen afgesloten fietsenstalling huren, die uitsluitend bestemd is voor hun werknemers die met de fiets naar het werk komen.
Autowassen Een handige dienst die wij bieden, is het wassen van auto’s (van binnen én buiten) aan niet alleen particuliere klanten, maar ook aan exploitanten van autoverhuur en autodelen.
Hoe past Q-Park UK duurzame mobiliteitshubs toe? Bekijk de video.
De voorloper in heel Europa
Wij staan bekend om de kwaliteit van parkeren. Dit zien al onze klanten en partners terug in de gastvrijheid, het gemak, en de betrouwbaarheid van Q-Park. Wij zijn dé nummer 1 in onze sector.
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa