cars-background

Mobility Hubs: op naar een duurzame stad

Hoe houden we de stad leefbaar, zonder op bereikbaarheid in te leveren? Steden zetten vaker in op autoluwe gebieden, waar dieselvoertuigen niet welkom zijn. Ook zijn er meer en meer elektrische voertuigen. Daarom zet Q-Park parkeergarages om in duurzame Mobility Hubs. We combineren parkeren en elektrische laden met slimme diensten. Zo reizen mensen duurzaam van A naar B.

Meer dan parkeren

Q-Park is meer dan parkeren: we zijn de partner voor duurzame mobiliteit. We helpen gemeenten bij schoner vervoer en ruimte voor fietsers en voetgangers. Dat doen we door:

 • de overgang van parkeren op straat naar overdekt;
 • zoekverkeer te veranderen naar bestemmingsverkeer, met slimme navigatie en vooraf reserveren;
 • het opladen van elektrische voertuigen en deelmobiliteit makkelijk te maken;
 • Alternatief vervoer te bieden bij milieuzones waar auto’s niet mogen komen.
 • in autoluwe gebieden alternatief vervoer te bieden.

 

Een nieuwe beleving

Q-Park is de voorloper in duurzame mobiliteit. In de Mobility Hub brengen we parkeren, elektrisch laden en deelvervoer samen. Denk aan diensten als (snel)laadpunten, deelfietsen, een café en een pakketservice. Alles om de logistiek te versimpelen en steden leefbaarder te maken. Zo spelen we in op behoeften van de reiziger en bieden we een compleet nieuwe beleving. 

De Mobility Hubs voldoen natuurlijk aan duurzaamheidsdoelstellingen. Ze liggen altijd dicht bij OV-knooppunten, of maken er deel van uit. Zo kan de reiziger op gemakkelijk verder reizen, in welke richting dan ook.

 

Aanvullende parkeerdiensten

Zorgeloos parkeren is waar wij voor staan. En we blijven verbeteren. Ook digitaal. Via onze digitale services reserveren klanten vooraf een plaats in de parkeergarage en rijden zij makkelijk in- en uit. Zonder een ticket in te voeren of langs de betaalautomaat te gaan. Door de bezoeker vooraf een plek te laten reserveren, verlagen we zoekverkeer. En dat verbetert de luchtkwaliteit in de stad. 

 

Duurzaamheid staat voorop

We breiden de Mobility Hub uit met oog voor duurzaam reizen. Hoe groener onze parkeergarages zijn, hoe beter. Ook verkleinen we onze CO2-voetafdruk. Met zonnepanelen op onze daken, planten aan de gevels en LED-lampen met detectiesensoren aan de plafonds. Houden we energie over? Dan leveren we dat terug. Zo is de Mobility Hub de groene batterij van de stad.

 

Alles onder één dak

We verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid. En zoeken daarbij altijd naar nieuwe manieren. Dat doen we niet alleen: we werken slim samen met partners die net zo ambitieus zijn. Samen bieden we diensten als:

 • EV-laadpunten
 • Autodelen
 • Wasstraat, met schoonmaakservice voor de binnen- en buitenkant van de auto
 • Services voor last mile delivery
 • Parkeren, delen en opladen van fietsen
 • Kluisjes en opslag- en afhaalpunten
 • Autoverhuur
Handige pakketdiensten Bezorgen in de binnenstad is niet altijd even makkelijk. Wij maken het eenvoudiger met kluisjes en opslagpunten. Zo halen klanten snel en eenvoudig pakketjes op. In andere landen bieden we zelfs gekoelde opslag voor boodschappen en leveringen aan restaurants.
Flexibel deelvervoer Leveranciers van deelvervoer kunnen een ruimte in onze Mobility Hub huren. Daar kunnen klanten terecht om een e-bike, e-scooter of elektrische deelauto te huren. Ook leveranciers kunnen terecht bij de Mobility Hubs.
Alle ruimte voor fietsers In een leefbare stad zijn fietsenstallingen onmisbaar. Deelfietsen trouwens ook. In Mobility Hubs vind je ook beveiligde fietsenstallingen. Met oplaadpunten voor e-bikes en kluisjes. Handig om een helm of laptop achter te laten. Bedrijven kunnen een afgesloten fietsenstalling huren voor werknemers.
Altijd een schone auto Ook handig: de auto laten wassen. Van binnen én van buiten! Voor particuliere klanten en eigenaren van autoverhuur en autodelen. 
Zien hoe zo’n Mobility Hub werkt? Bekijk de video van Q-Park UK.
De voorloper in heel Europa
Wij staan bekend om de kwaliteit van parkeren. Dit zien al onze klanten en partners terug in de gastvrijheid, het gemak, en de betrouwbaarheid van Q-Park. Wij zijn dé nummer 1 in onze sector.
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa