Voordelig parkeren bij NS-stations

Bij meer dan 50 treinstations in Nederland kun je voordelig parkeren op een Q-Park P+R terrein: 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Handig als je met de trein naar het werk of een dagje uit gaat. Heb je een OV-chipkaart of NS-Business Card? Dan parkeer je met korting (bekijk de voorwaarden). Wij willen de reis van deur-tot-deur met de auto en de trein nog gemakkelijker en sneller maken. Daarom kun je op bijna alle locaties in- en uitrijden op kenteken. 

 

De voordelen

 • Bij het inrijden wordt je kenteken gescand en opent de slagboom automatisch. Handig, zo kun jij snel door naar de trein.
 • Je krijgt korting op je parkeertarief als je een treinreis maakt met je OV-chipkaart, NS Businesscard of met een e-ticket. Let op: er gelden voorwaarden. Deze lees je hieronder. 
 • Een abonnement afsluiten kan natuurlijk ook. Met een P+R parkeerabonnement ben je verzekerd van een parkeerplaats op een P+R terrein naar keuze tegen een aantrekkelijk tarief per maand. 

 

Hoe werkt het?

Op een P+R terrein ontvang je geen parkeerticket en kun je niet met cash betalen. Je rijdt eenvoudig in met je kenteken en je betaalt met je betaalpas of creditcard.

 

 1. Bij het inrijden wordt je kenteken gescand. De slagboom opent automatisch* en je kunt je auto parkeren.
 2. Bij het uitrijden bied je eerst je OV-chipkaart, je NS-Business Card of een e-ticket aan voor reizigerskorting. Check hieronder of je aan alle voorwaarden voldoet.
 3. Bied vervolgens een betaalkaart of creditkaart aan. Het verschuldigde parkeerbedrag wordt afgeschreven.
 4. De slagboom gaat open en jij kunt uitrijden.

* Opent de slagboom niet? Bied dan bij het inrijden een betaalpas of creditcard aan. Bij het uitrijden dien je dezelfde pas aan te bieden om te betalen. 

 


Wanneer krijg je reizigerskorting?

 • Je maakt de treinreis met je OV-chipkaart, je NS-Business Card of een e-ticket. Check je in en uit met je bankpas? Dan krijg je geen reizigerskorting. 
 • Je maakt een binnenlandse treinreis. Op een buitenlandse treinreis wordt geen reizigerskorting verstrekt. De bestemming waar je in- en uitcheckt moet beide een Nederlands station zijn.
 • Je checkt in bij een ander treinstation dan dat je uitcheckt.  
 • Je parkeert op dezelfde dag als dat je de treinreis hebt gemaakt. De reisdag van NS wordt hierbij aangehouden en die loopt van 0.00 uur tot 04.00 uur de volgende dag (28 uur dus)*. 
 • Je bereikt het maximale dagtarief. Je ontvangt geen korting wanneer het bedrag minder is dan het dagtarief.  

* Rijd jij bijvoorbeeld in om 20.00 uur en rijd jij 'de volgende dag' uit om 7.00 uur? Dan heb je recht op reizigerskorting indien je een treinreis gemaakt hebt tussen 0.00 en 7.00 uur. 

arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa