Q-Park investeert in duurzaamheid: locatie Veerkaden volledig energieneutraal

Q-Park werkt aan een upgrade en transformatie van parkeergarage Veerkaden in Den Haag om 100% energieneutraal te worden. Voor deze transformatie wordt gebruikgemaakt van de modernste technologie waardoor de garage duurzaam en toekomstbestendig zal zijn. De transformatie wordt in het vierde kwartaal van 2019 afgerond, waarna de garage direct operationeel is.

De energieneutrale parkeervoorziening zal Q-Park helpen om de totale CO2-uitstoot per parkeerplaats te verlagen en draagt bij tot de naleving van het VN-klimaatakkoord van Parijs en de richtlijn inzake energie-efficiëntie (EED).

Uitgebreide renovatie
De gevel, het parkeerdek en de elektrische installaties van Veerkaden moesten grondig worden gerenoveerd zodat deze voldoen aan de nieuwe functionele kwaliteitsnormen van Q-Park en aan de veranderende vereisten met betrekking tot energieverbruik, e-charging en CO2-uitstoot.

Q-Park heeft hierbij de kans aangegrepen om niet alleen de zichtbare en esthetische aspecten van de parkeergarage op te knappen, maar omdat de belangrijkste installaties van het gebouw (waaronder de bekabeling) moesten worden vervangen, heeft Q-Park besloten een stap verder te gaan en de parkeergarage te voorzien van de middelen om op het gebied van energie zelfvoorzienend te zijn.

Door Veerkaden volledig te transformeren naar een energieneutrale parkeervoorziening wordt de totale CO2-uitstoot per parkeerplaats van Q-Park verlaagd. De transformatie draagt ook bij aan de naleving van het VN-klimaatakkoord van Parijs en de richtlijn voor energie-efficiëntie (EED).

Een slimme energiehub 
Op het bovendek van de parkeervoorziening worden meer dan 1.000 zonnepanelen geplaatst. Door middel van een slimme energiehub wordt de opgewekte energie beheerd en naar de batterijen, ledverlichting en e-laadstations geleid. Daarnaast wordt ook de rest van de apparatuur, zoals de liften en slagbomen, voorzien van stroom door de energiehub. Op deze manier is Veerkaden volledig zelfvoorzienend in energie.

Milieuvriendelijke batterijen die energie opslaan
Onderdeel van de slimme energiehub zijn de milieuvriendelijke Nilar EC-batterijen. Deze batterijen zorgen ervoor dat opgewekte energie wordt opgeslagen zodat het op een later tijdstip gebruikt kan worden. Q-Park heeft ervoor gekozen om een zo groot mogelijke installatie te bouwen om de stroomopwekkingscapaciteit te maximaliseren. Zo kan de installatie de volledige parkeergarage van stroom voorzien. Elektrische auto's kunnen snel worden opgeladen (DC-laden) en 's nachts opladen betekent dat de zonne-energie wordt gebruikt die overdag wordt opgewekt.

De Nilar EC-batterijen:

I Worden geproduceerd met een minimum aan moeilijk terug te winnen grondstoffen.

I Bevatten geen cadmium, kwik of lood.

I Bevatten nikkel dat aan het einde van hun levenscyclus actief kan worden gerecycled en hergebruikt.

I Gaan ten minste twintig jaar mee.

I Zijn veiliger dan de meeste andere beschikbare oplossingen omdat de batterijen een niet-ontvlambare elektrolyt op waterbasis bevatten.

I Bevatten de onlangs gepatenteerde Nilar-koeling die voor stabiele temperaturen in de gehele batterij zorgt en het risico op oververhitting vermindert.

Nieuwe bedrading en zekeringskasten
Veerkaden wordt voorzien van volledig nieuwe bedrading en nieuwe zekeringskasten. Via een circuit van de panelen via de slimme hub naar de batterijen en ledverlichting worden onder andere de e-laadstations gevoed.

Over Veerkaden

De parkeervoorziening biedt meer dan 800 plaatsen en is ideaal gelegen; makkelijk bereikbaar vanaf de snelwegen en op loopafstand van de belangrijkste toeristische attracties en winkelgebieden in Den Haag. Deze parkeergarage werd eind jaren zeventig oorspronkelijk gebouwd voor winkels en warenhuizen en bij de overname door Q-Park in 1998 werden slechts kleine werkzaamheden uitgevoerd. Met de renovatie die in 2019 zal worden afgerond, is deze parkeergarage klaar voor de volgende generatie.

 

arrow
Online betaalmethoden
iDeal
MasterCard
Visa