53 nieuwe elektrische laadpalen in Q-Park Mahler

14 juni 2021 - Per vandaag neemt Q-Park 53 nieuwe elektrische laadpalen in gebruik in Q-Park Mahler. Het totaal in deze Amsterdamse parkeergarage komt daarmee op 80 stuks. Het is daarmee het grootste laadpark van Q-Park in Nederland.


Meer dan 50 nieuwe laadpalen voor Q-Park Mahler aan Amsterdamse Zuidas

Per vandaag neemt Q-Park 53 nieuwe elektrische laadpalen in gebruik in Q-Park Mahler. Het totaal in deze Amsterdamse parkeergarage komt daarmee op 80 stuks. Het is daarmee het grootste laadpark van Q-Park in Nederland.

“Elektrische oplaadcapaciteit is een dienst die we heel graag aanbieden aan onze klanten in de parkeergarages”, aldus Michiel Tenge, algemeen directeur Q-Park Nederland. “We merken een toenemende vraag en het past goed bij de zorgeloze parkeerervaring, die wij, als onderdeel van moderne mobiliteit willen bieden. Bovendien sluit het naadloos aan bij onze  duurzaamheidsdoelstellingen.”

Hiermee komt het totaal aantal elektrische oplaadpunten in de 4 parkeerfaciliteiten van Q-Park op de Zuidas  op 104 stuks.

Tenge: “Het realiseren van extra laadpalen is een uitdaging, vanwege de grenzen aan de capaciteit van de elektrische infrastructuur in Nederland. Dat vraagt aanpassingen van netbeheerders, wat inclusief vergunningverlening zo twee jaar tijd kost. Waar het mogelijk is, willen we echter graag uitbreiden.”

De nieuwe laadpalen zijn geplaatst in de premiumzone van Q-Park Mahler. Deze is alleen toegankelijk voor vaste gebruikers van de parkeergarage. De exploitatie van het laadpark is in handen van Shell Recharge.

Nieuws

  • Uitbreiding elektrische laadfaciliteiten: meer gemak en slimme mobiliteit bij Zuidplein
    | Bij Q-Park Zuidplein 1 in Rotterdam hebben Q-Park en Shell uitgebreid naar 28 laadpalen, waarvan vier snelladers. Dit biedt meer (laad)gemak voor de bezoekers en bewoners van het gebied.
    Lees meer
  • Q-Park wint vakprijs voor digitale transformatie in traditionele parkeerwereld
    | Op 28 maart 2024 werden de jaarlijkse Shopping Awards uitgereikt tijdens het Shopping Award Gala. Q-Park is de trotse winnaar van de PostNL Nieuwe technologieën en Innovaties Award. 
    Lees meer
  • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
    | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa