Uitbreiding elektrische laadfaciliteiten: meer gemak en slimme mobiliteit bij Zuidplein

Bij Q-Park Zuidplein 1 in Rotterdam heeft Q-Park uitgebreid naar 28 laadpalen, waarvan vier snelladers. Dit biedt meer (laad)gemak voor de bezoekers en bewoners van het gebied.


Uitbreiding elektrische laadfaciliteiten: meer gemak en slimme mobiliteit bij Zuidplein

Parkeren, elektrisch laden en de boodschappen doen is nu wel heel gemakkelijk bij Q-Park Zuidplein 1 in Rotterdam. Daar heeft Q-Park uitgebreid naar 28 laadpalen, waarvan vier snelladers. Dit biedt meer (laad)gemak voor de bezoekers en bewoners van het gebied.


Q-Park Zuidplein 1 is de tweede locatie waar in samenwerking met Shell snelladers zijn geplaatst. De vier snelladers leveren elk tot maximaal 175 kWh. Daarnaast zijn er 24 reguliere laadpalen beschikbaar met maximaal 11 kWh. Met deze uitbreiding bevestigt Q-Park zijn toewijding aan het faciliteren van EV-rijders en het voldoen aan de groeiende vraag naar laadfaciliteiten.  

“De vraag naar laadpalen neemt toe", zegt Michiel Tenge, algemeen directeur bij Q-Park Nederland. "Wij stellen onze ruimte graag beschikbaar voor nieuwe vormen van dienstverlening zoals snelladen. Ook zien we dat onze klanten nieuwe keuzes maken in het combineren van mogelijkheden om zo gemakkelijk en efficiënt op hun bestemming te komen."

Mobiliteitsoplossingen voor bezoekers en bewoners

Q-Park denkt mee in slimme mobiliteitsoplossingen om steden bereikbaar en leefbaar te houden. Het gemak voor de klant staat centraal en het is de combinatie van diensten die een oplossing bieden. Bezoekers van Winkelcentrum Zuidplein of van evenementenlocatie Rotterdam Ahoy kunnen hun auto opladen terwijl ze boodschappen doen, een dagje winkelen, of een concert bijwonen. Het nabijgelegen OV-knooppunt maakt een makkelijke overstap mogelijk. Voordelig parkeren kan aan de rand van de stad en de laatste kilometers naar het centrum kunnen worden afgelegd met de bus of tram. 

Daarnaast faciliteert het EV-rijders die in de buurt wonen of werken. Denk aan taxi’s, koerierdiensten, wijkverplegers en zorgverleners. Zij worden gevraagd steeds meer elektrisch te gaan rijden en kunnen nu tussendoor gemakkelijk (snel)laden en zo weer opgeladen  de weg op.  

Gebiedsontwikkeling Zuidplein

Het gebied rondom het Zuidplein, ook wel Hart van Zuid genoemd, heeft zich afgelopen jaren aanzienlijk ontwikkeld. Q-Park heeft als mobiliteitspartner een actieve rol gespeeld bij het realiseren van de verbindingsweg tussen het Ikazia Ziekenhuis, Winkelcentrum Zuidplein en het OV-knooppunt. Door renovatie van de parkeergarage is er nu een goed verlichte wandelroute die 24/7 is geopend. Ook zijn er meerdere in- en uitritten gerealiseerd, waardoor de bereikbaarheid van Q-Park Zuidplein 1 is verbeterd en het in verbinding staat met de garage Q-Park Zuidplein 2. 

Door de uitbreiding van het winkelcentrum hebben nieuwe ondernemers zich in het gebied gevestigd en zijn nieuwe klantgroepen bereikt. Dankzij deze gebiedsontwikkelingen is er een volwaardig centrum in Rotterdam-Zuid gecreëerd voor bewoners en bezoekers. De toevoeging van laadfaciliteiten  maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.  

 

Nieuws

 • Q-Park wint vakprijs voor digitale transformatie in traditionele parkeerwereld
  | Op 28 maart 2024 werden de jaarlijkse Shopping Awards uitgereikt tijdens het Shopping Award Gala. Q-Park is de trotse winnaar van de PostNL Nieuwe technologieën en Innovaties Award. 
  Lees meer
 • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
  | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
  Lees meer
 • Q-Park tekent een langdurige huurovereenkomst met Savills IM voor Parkeergarage Q-Park Bos en Lommer.
  | Q-Park Nederland behoudt haar positie in Bos en Lommer door een langdurige huurovereenkomst aan te gaan met Savills Investment Management voor de parkeergarage van winkelcentrum BoLo Amsterdam. 
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa