Parkeren Amersfoort

Parkeren Amersfoort

Deze de 13e -eeuwse stad is een bolwerk van verrassingen en verhalen. In het compacte centrum onthullen kleine steegjes, hofjes, bruggen en poorten elk een beetje van de rijke geschiedenis van de stad.

Ga op verkenning in en rond Amersfoort, de stad die zowel rust als gezelligheid uitstraalt, zowel vernieuwing nastreeft als zijn geschiedenis in ere houdt. Kerkjes en bruggen uit de Middeleeuwen zijn nog intact en de kunst van Piet Mondriaan leeft vandaag als nooit tevoren. Parkeer in een van de parkeergarages midden in het centrum, of op een van de parkeerplaatsen aan de rand van de stad, waarna je met openbaar vervoer of te voet op verkenning gaat in het stadscentrum. 

Bekijk alle parkeergarages in Amersfoort

Wat te doen in Amersfoort

Maak je een wandeling door Amersfoort, dan stuit je op elke hoek en achter elke gevel op een verrassing die je weer wat onthult over de geschiedenis van de stad. Beklim de Onze Lieve Vrouwetoren en bekijk de stad vanuit vogelperspectief. Wil je de stad daarna echt van een andere kant bekijken, maak dan een rondvaart door de ongewoon smalle grachten van Amersfoort, met onoverdekte boten en enthousiaste schippers. Zo kijk je achter poorten en bruggen waar je anders niet kan komen, en zie je dingen die je anders nooit had gezien. 

Weer vaste grond aan de voeten? Breng dan een bezoekje aan de Krommestraat, het leukste winkelstraatje van de stad, vol kleine boetiekjes en koffiehuisjes met een eigen(zinnige) filosofie. Amersfoort is geen drukke stad, maar wil je echt de rust opzoeken, maak dan een wandeling door de groene omgeving buiten het centrum, waar je onder andere een bezoek brengt aan het monumentale klooster Mariënhof. Wil je echt wat leren, ga dan naar het museum Flehite, dat gevestigd is in drie middeleeuwse muurhuizen. Kunstliefhebbers kunnen natuurlijk het Mondriaanhuis niet overslaan, waar je een kijkje neemt in het leven, het werk en het hoofd van de beroemde schilder.

Parkeren bij Q-Park in Amersfoort

Dankzij het compacte centrum kan je in Amersfoort gemakkelijk een goedkope parkeerplaats van Q-Park vlak buiten of aan de rand van het centrum uitkiezen, om daarna te voet, met de fiets of met openbaar vervoer op verkenning te gaan. Wil je echt vlakbij je bestemming parkeren? Ook in het centrum hebben we parkeerplaatsen in overvloed! 

De voordelen van Q-Park

  • Altijd dichtbij en makkelijk te bereiken.
  • Eenvoudig in- en uitrijden van de parkeergarage
  • 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend