Goedkoop parkeren in Groningen Westerhaven

Goedkoop parkeren in het centrum

Plan je je dagje uit naar Groningen en wil je parkeren in het centrum? Reserveer dan je parkeerplaats bij Q-Park Westerhaven. Met een reservering betaal je slechts €22 voor 24 uur parkeren!

Parkeer je auto bij Q-Park Westerhaven, direct gelegen in het winkelgebied en de voormalige haven van Groningen. Met een reservering ben je ook nog verzekerd van een parkeerplaats en kun je de parkeergarage in- en uitrijden op basis van je kenteken. Zo hoef je niet meer langs de betaalautomaat. Handig!

Zo werkt het:

 1. Kies je aankomstdatum en geef aan hoeveel dagen je wilt parkeren.
 2. Vul je kenteken in en reken online af.
 3. Je plek is nu gereserveerd! Je ontvangt nog een bevestigingsmail.

Soepel & snel parkeren
Als je aan komt rijden, opent de slagboom vanzelf op het moment dat je kenteken herkend wordt. Hetzelfde gebeurt wanneer je vertrekt. Je kunt onbeperkt in- en uitrijden tijdens je reservering. Handig!

Westerhaven 17 9718 AC Groningen
 • Parkeren voor slechts €22,- per dag
 • Direct bij het centrum
 • Verzekerd van een parkeerplaats en niet meer langs de betaalautomaat
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa
Q-Park Westerhaven
 • Parkeren Westerhaven
Q-Park Westerhaven
Location icon
Q-Park Westerhaven
Westerhaven 17
9718 AC Groningen
Informatie
Parkeerplaatsen:
724
Mindervalideplekken:
8
Elektrische oplaadpunten:
8
Doorrijhoogte:
1.95 meter

Hoe werkt het?

 • Stap 1
  Reserveer een parkeerplaats en vul je kenteken in
 • Stap 2
  Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail.
 • Stap 3
  De slagboom gaat automatisch open op basis van je kenteken.
 • Met je reservering kun je meerdere keren in- en uitrijden binnen de tijd die je gereserveerd hebt. Hier is geen maximum aan verbonden. 
 • Heb je een dagkaart (bijv. 24 uur) besteld? Dan gaat de parkeertijd in op het moment van inrijden. Heb je een reservering gemaakt waarbij je zelf de begin- en eindtijd van je reservering hebt bepaalt? Dan kun je 2 uur vóór de start van je reservering inrijden op basis van je kenteken. De slagboom zal gewoon opengaan en wij schrijven de extra geparkeerde tijd tegen het op dat moment geldende parkeertarief automatisch van je rekening af.

 • Het kan dat de bevestiging in de spambox terecht is gekomen. Mocht de bevestiging hier niet in staan, neem dan contact op met onze klantenservice.
 • Je kunt hiervoor gemakkelijk een restitutieverzoek indienen door dit formulier in te vullen. Restitutieverzoeken ouder dan 2 maanden worden niet in behandeling genomen.

 • Het is niet mogelijk om hiervoor een aparte parkeerplaats te reserveren.
 • Ben je langer gebleven? Geen probleem! Je hoeft niet meer langs de betaalautomaat. De slagboom gaat gewoon open en wij schrijven de extra geparkeerde tijd tegen het op dat moment geldende parkeertarief automatisch van je rekening af. 

 • Je kunt gemakkelijk in- en uitrijden op basis van je kenteken. Mocht de slagboom toch niet open gaan, dan kun je de QR-code scannen. Ook kun je met de QR-code de toegangsdeuren naar de parkeergarage openen. Scan deze bij de deurlezer. Op sommige locaties werkt een QR-code nog niet.
 • Voor een parkeerdeal tijdens een evenement zijn de tijden vastgesteld. Deze kunnen niet aangepast worden. Wil je parkeren op andere tijden? Maak dan een reguliere reservering.
 • Bij het inrijden is dit geen probleem. Gebeurt dit op de terugweg? Gebruik dan bij de uitrit de helpknop, dan helpt onze meldkamer je verder.
 • Wanneer je je reservering voor Park+Cruise wilt wijzigen moet je je huidige reservering annuleren, tot 1 uur van tevoren is dit gratis. Je kunt vervolgens een nieuwe reservering maken, het geld van de oude reservering ontvang je van ons retour.

  Let op: Kijk altijd eerst of de door jou gekozen periode ook beschikbaar is, wij kunnen niet garanderen dat het mogelijk is om je reservering opnieuw te maken voor een langere periode.

 • Verlaat de parkeergarage en loop vervolgens naar het zuidoosten op de Frans de Wollantstraat, richting het Czaar Peterviaduct/ de Parallelweg. Sla vervolgens linksaf naar de Czaar Peterstraat. De tramhalte ligt aan de linkerkant.
 • Lopen: Verlaat de parkeergarage en loop vervolgens naar het zuidoosten op de Frans de Wollantstraat, richting het Czaar Peterviaduct/de Parallelweg. Sla linksaf naar het Czaar Peterviaduct/ de Parallelweg en neem na 130 meter het zebrapad. Sla vervolgens na 1,2 km rechtsaf naar de Vriesseveem. Na 240 meter bereik je de bestemming aan de rechterkant.

  Liever niet wandelen? Er zijn genoeg andere vervoersopties naar de Passenger Terminal Amsterdam mogelijk. Zo kun je gebruik maken van het openbaar vervoer vanaf het Rietlandpark (4 minuten lopen vanaf de parkeergarage) of kun je ervoor kiezen om een Uber aan te vragen.

 • Je ontvangt een bevestigingsmail met de promotiecode voor de e-scooter of e-bike. Zorg ervoor dat je op voorhand al de GO Sharing app download en een account aanmaakt. Het registratieproces bestaat uit de volgende stappen:

  1. Persoonsgegevens invullen
  2. Betaalmogelijkheid selecteren. Als je kiest voor Creditcard of PayPal hoef je geen registratiekosten te betalen. Kies je voor iDeal? Dan moet je eenmalig €4,99 betalen. Dit wordt omgezet in tegoed voor 25 rijminuten.
  3. Kenteken verifiëren. Maak verschillende foto's van je rijbewijs. 

  In deze handige video kun je de instructies volgen.

 • Klik in de GO Sharing app in het menu op "promotiecodes" en vul daar de code uit de Park+GO bevestigingsmail in. Met deze code kun je 30 minuten rijden. 
 • Niet in de Q-Park garage, maar iets daar buiten. In de GO Sharing app kun je op de plattegrond precies alle e-scooters en e-bikes zien. Je herkent het deelvervoer aan de groene kleur. 
 • Ja zeker! Na de 30 minuten zal het normale tarief van €0,29 per minuut ingaan voor een e-scooter en €0,23 per minuut voor een e-bike. Indien je minder dan 30 minuten gereden hebt, blijft dit tegoed 30 dagen geldig in je account. 
 • De e-scooter en e-bike kun je op dezelfde plek weer terugzetten. Op een andere plek mag ook binnen het lichtgroene gebied. Houd rekening met de regels en omgeving: blokkeer geen in- of uitgang of doorstroomgebieden en zet hem nergens tegenaan, maar stevig op zijn standaard. 
 • Nee, de code kan alleen gebruikt worden voor 1 account. Het is niet mogelijk om twee vervoersmiddelen te ontgrendelen met 1 account. De tweede persoon zal dan ook de app moeten downloaden en een account aanmaken. Op een e-scooter mag je met 2 personen. 
 • In iedere garage zijn er 7 plekken. De elektrische mini coopers van GO Sharing herken je aan de groene kleur. Volg de bordjes in de parkeergarage naar de laadpalen en je ziet vanzelf de GO Sharing laadplekken met auto's. 
 • Krijg je de deelauto niet goed aangesloten op de laadpaal, of ontgrendelt de auto niet? Bij problemen kun je contact opnemen met GO Sharing via 085- 90 22 901 (24/7 bereikbaar).
 • Een reservering voor Park+Fly geldt voor maximaal 22 dagen. Wil je toch langer parkeren, dan is dit mogelijk tegen het reguliere tarief. Zodra je de parkeergarage wilt verlaten, betaal je de extra dagen bij. 
 • In de bevestiging die je van ons hebt ontvangen staat een QR code voor de bus. Scan deze op de heen- én terugreis. Zo kun je met maximaal 5 personen gratis gebruik maken van de bus. 

  • Q-Park Spaarne Gasthuis (Schiphol) 
   Vanaf parkeergarage Q-Park Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is het ongeveer een kwartier naar de vertrekhal van Schiphol. Je kunt met Park+Fly gratis gebruikmaken van Connexxion lijnbus 300, die dagelijks tussen 05:00 uur en 00:57 uur tot wel 10x per uur van en naar de luchthaven rijdt. De bus vertrekt direct naast de parkeergarage bij de halte ‘Spaarne Gasthuis’ en stopt bij de ingang van de vertrekhal. ‘s Nachts kun je gratis gebruikmaken van nachtbus N30. Deze rijdt 2x per uur, vanaf 01.00 uur tot 05.00 uur.

  • Q-Park Buitenplein (Schiphol)
   Vanaf parkeergarage Q-Park Buitenplein in Amstelveen is het ongeveer twintig minuten naar de vertrekhal van Schiphol. Je kunt met Park+Fly gratis gebruikmaken van Connexxion lijnbus 300, die dagelijks tussen 05:12 uur en 00:46 uur tot wel 10x per uur van en naar de luchthaven rijdt. Vanaf de parkeergarage is het 5 minuten lopen (500m) naar de bushalte ‘Amstelveen Busstation’. De bus is in 15 minuten op de luchthaven en stopt bij de ingang van de vertrekhal. 's Nachts kun je gratis gebruikmaken van nachtbus N30. Deze rijdt 2x per uur, vanaf 01:12 uur tot 04:42 uur.

 • Kijk voor meer informatie en voor de looproute van de parkeergarage naar de bushalte op Informatie parkeren Schiphol. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid op weg te gaan. 

 • Bij het inrijden is dit geen probleem. Gebeurd dit op de terugweg? Gebruik dan bij de uitrit de help-knop, dan helpt onze klantenservice je verder.
 • Wanneer je je reservering voor Park+Fly wilt wijzigingen moet je je huidige reservering annuleren, tot 1 uur van te voren is dit gratis. Je kunt vervolgens een nieuwe reservering maken, het geld van de oude reservering ontvang je van ons retour. Let op; Je kunt met Park+Fly maximaal 22 aaneengesloten dagen parkeren.

  Let op: Kijk altijd eerst of de door jou gekozen periode ook beschikbaar is, wij kunnen niet garanderen dat het mogelijk is om je reservering opnieuw te maken voor een langere periode.
 • Nadat je je reservering hebt gemaakt ontvang je een bevestigingsmail. In deze e-mail vind je een QR code. Met deze QR code kun je met HTM tram van én naar Scheveningen reizen.
 • Nadat je een reservering hebt gemaakt ontvang je een bevestigingsmail. In deze e-mail vind je een code waarmee je een HTM Fiets kunt huren. In de app kun je in de menubalk op het menu-item ‘Promos’ klikken. Vul de code uit de bevestigingsmail in en klik op betalen met tegoed. Zoek een fiets via de app, ontgrendel het slot en hup, fietsen maar! Je kunt de HTM fiets gebruiken om 1 uur heen te fietsen naar Scheveningen en 1 uur terug te fietsen. In de app kun je zien waar de dichtstbijzijnde fietsen staan. Meer weten over de HTM Fiets? Bezoek dan de website van HTM.
Andere vragen?
Je kunt ons elke dag bereiken tussen 09:00 en 17:00 via Facebook of Twitter
Vind ons op:
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa