Nu ook deelauto's bij Q-Park

Via partner GO Sharing zijn er vanaf vandaag elektrische deelauto’s verkrijgbaar bij vier Q-Park parkeergarages. Eerder was al gestart met het aanbieden van e-scooters en e-bikes vanaf deze locaties.

Nu ook deelauto’s bij Q-Park

Via partner GO Sharing zijn er vanaf vandaag elektrische deelauto’s verkrijgbaar bij vier Q-Park parkeergarages. Eerder was al gestart met het aanbieden van e-scooters en e-bikes vanaf deze locaties. Het is een volgende stap in de ambitie van Q-Park om zijn parkeergarages tot mobiliteitshubs te ontwikkelen.

De elektrische Mini Coopers zijn beschikbaar bij Q-Park Laakhaven in Den Haag, Q-Park Schiecentrale in Rotterdam, Q-Park Arena in Den Bosch en Q-Park Bijenkorf in Eindhoven. Gebruikers zijn minimaal 23 jaar en uiteraard in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Nadat zij zijn toegelaten, kunnen de deelauto’s gereserveerd en gebruikt worden. Het starttarief is 4,99 euro en vervolgens betalen gebruikers 0,30 euro per minuut.

Met de e-scooters en e-bikes boden we al de mogelijkheid voor bijvoorbeeld bezoekers die aan de rand van de stad parkeren om vanaf daar snel en makkelijk door te reizen naar hun bestemming in het centrum”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Met deze volgende stap in de samenwerking met GO Sharing bieden we ook een duurzame oplossing voor bewoners in de buurt van onze parkeergarages die geen auto hebben. Het past allemaal in de transformatie van onze locaties tot mobiliteitshubs met laadpalen, logistieke services en toegang tot deelvervoer en openbaar vervoer. Mobiliteit wordt steeds meer een kwestie van het slim combineren van mogelijkheden. Onze locaties spelen daar een belangrijke rol in.” 

“Op de vier locaties komen elk zes deelauto’s te staan. Ze vormen daarmee een speerpunt in onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door integrale deelmobiliteit”, vult Raymon Pouwels, CEO GO Sharing aan.
 
Over GO Sharing 
GO Sharing is marktleider in de Benelux op gebied van elektrisch deelvervoer en ‘s werelds grootste aanbieder van elektrische deelscooters volgens het Global Moped Market Report 2021. Het bedrijf biedt elektrische deelscooters en -e-bikes en werkt aan de introductie van elektrische deelauto’s, verspreid door heel Nederland en in België (Antwerpen en Brussel), Duitsland (Düsseldorf, Keulen, Neuss en Saarbrücken), Italië (Florence, Milaan, Rome en Turijn), Oostenrijk (Wenen) en Turkije (Istanbul). De deelvoertuigen zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.
GO Sharing werd in 2019 opgericht met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. 

De GO Sharing app is te downloaden in de App Store of in de Play Store.

Nieuws

  • Q-Park wint vakprijs voor digitale transformatie in traditionele parkeerwereld
    | Op 28 maart 2024 werden de jaarlijkse Shopping Awards uitgereikt tijdens het Shopping Award Gala. Q-Park is de trotse winnaar van de PostNL Nieuwe technologieën en Innovaties Award. 
    Lees meer
  • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
    | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
    Lees meer
  • Q-Park tekent een langdurige huurovereenkomst met Savills IM voor Parkeergarage Q-Park Bos en Lommer.
    | Q-Park Nederland behoudt haar positie in Bos en Lommer door een langdurige huurovereenkomst aan te gaan met Savills Investment Management voor de parkeergarage van winkelcentrum BoLo Amsterdam. 
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa