Eerste Q-Park parkeergarage met alleen kentekenherkenning

Q-Park De Kroon, aan de Schedeldoekshaven in Den Haag, is de eerste Q-Park parkeergarage in Nederland waarbij in- en uitrijden alleen nog door middel van kentekenherkenning kan.

Eerste Q-Park parkeergarage met alleen kentekenherkenning

Q-Park De Kroon, aan de Schedeldoekshaven in Den Haag, is de eerste Q-Park parkeergarage in Nederland waarbij in- en uitrijden alleen nog door middel van kentekenherkenning kan.

De parkeergarage, die eind juli tot Q-Park garage wordt omgedoopt, is alleen toegankelijk voor abonnementhouders. “Zij hoeven voortaan geen pasje meer te tonen of toegang aan te vragen via de intercom. Het kenteken wordt automatisch gescand en de slagboom gaat open”, legt Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland uit. “Een mooie ontwikkeling om het parkeren weer net een stapje gemakkelijker te maken.”

Het kentekenherkenningssysteem van Q-Park heet PaSS: ‘Parking as a Smart Service’. Vrijwel alle parkeergarages van Q-Park in Nederland zijn hier inmiddels mee uitgerust. Anders dan bij Q-Park De Kroon kan er overigens ook op andere wijzen afgerekend worden. “Maar voor onze klanten die gebruik maken van PaSS, gaan de slagbomen in het hele land open, op basis van hun kenteken. Zo hoef je nooit meer langs de betaalautomaat.

Aanpassingen kunnen eenvoudig online met de Q-Park app doorgevoerd worden, bijvoorbeeld in het geval van vervangend vervoer of als je de auto van je partner gebruikt. Via de QR-code in de app krijg je ook toegang tot de parkeergarage om je auto weer op te halen.

Zakelijke abonnementhouders kunnen online een parkeerplek reserveren voor hun gasten, waardoor ook zij kunnen in- en uitrijden op basis van hun kenteken. 

Nieuws

 • Makkelijk naar Pinkpop reizen
  | MOJO, Q-Park en Arriva kondigen een nieuwe samenwerking aan voor het vervoer van en naar Pinkpop. Door gebruik te maken van bestaande parkeer- en ov-locaties rondom station Heerlen en station Maastricht, vermindert de filevorming bij de grote parkeerplaatsen van Pinkpop. 
  Lees meer
 • 27ste locatie voor Q-Park in Amsterdam
  | Met de opening van Q-Park AMST aan het Julianaplein, voegt Q-Park zijn 27ste parkeervoorziening in de hoofdstad toe.
  Lees meer
 • Eerste 15 auto’s uit parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis gehaald
  | De eerste 15 auto's zijn vandaag uit de Q-Park parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage staan in een gebied dat door de gemeente Nieuwegein als veilig is aangemerkt.
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa