Eerste Q-Park parkeergarage met alleen kentekenherkenning

Q-Park De Kroon, aan de Schedeldoekshaven in Den Haag, is de eerste Q-Park parkeergarage in Nederland waarbij in- en uitrijden alleen nog door middel van kentekenherkenning kan.

Eerste Q-Park parkeergarage met alleen kentekenherkenning

Q-Park De Kroon, aan de Schedeldoekshaven in Den Haag, is de eerste Q-Park parkeergarage in Nederland waarbij in- en uitrijden alleen nog door middel van kentekenherkenning kan.

De parkeergarage, die eind juli tot Q-Park garage wordt omgedoopt, is alleen toegankelijk voor abonnementhouders. “Zij hoeven voortaan geen pasje meer te tonen of toegang aan te vragen via de intercom. Het kenteken wordt automatisch gescand en de slagboom gaat open”, legt Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland uit. “Een mooie ontwikkeling om het parkeren weer net een stapje gemakkelijker te maken.”

Het kentekenherkenningssysteem van Q-Park heet PaSS: ‘Parking as a Smart Service’. Vrijwel alle parkeergarages van Q-Park in Nederland zijn hier inmiddels mee uitgerust. Anders dan bij Q-Park De Kroon kan er overigens ook op andere wijzen afgerekend worden. “Maar voor onze klanten die gebruik maken van PaSS, gaan de slagbomen in het hele land open, op basis van hun kenteken. Zo hoef je nooit meer langs de betaalautomaat.

Aanpassingen kunnen eenvoudig online met de Q-Park app doorgevoerd worden, bijvoorbeeld in het geval van vervangend vervoer of als je de auto van je partner gebruikt. Via de QR-code in de app krijg je ook toegang tot de parkeergarage om je auto weer op te halen.

Zakelijke abonnementhouders kunnen online een parkeerplek reserveren voor hun gasten, waardoor ook zij kunnen in- en uitrijden op basis van hun kenteken. 

Nieuws

 • Eerste Q-Park in Haagse Binckhorst
  | Aan het Maanplein in Den Haag heeft Q-Park zijn eerste parkeergarage in de vernieuwende stadswijk Binckhorst geopend.
  Lees meer
 • Eerste Q-Park parkeergarage direct aan het strand
  | Q-Park heeft een huurcontract gesloten voor twintig jaar met projectontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed voor een nieuw te ontwikkelen drielaags parkeergarage in Scheveningen: Q-Park Strandweg. 
  Lees meer
 • Michiel Tenge, Algemeen directeur Q-Park Nederland, blikt terug op 2022.
  | Door samenwerking, positiviteit en creativiteit hebben we als Q-Park en P1 in het afgelopen jaar onze klanten en opdrachtgevers een goede parkeerexploitatie en -dienstverlening kunnen bieden.
  lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa