Eerste Q-Park parkeergarage met alleen kentekenherkenning

Q-Park De Kroon, aan de Schedeldoekshaven in Den Haag, is de eerste Q-Park parkeergarage in Nederland waarbij in- en uitrijden alleen nog door middel van kentekenherkenning kan.

Eerste Q-Park parkeergarage met alleen kentekenherkenning

Q-Park De Kroon, aan de Schedeldoekshaven in Den Haag, is de eerste Q-Park parkeergarage in Nederland waarbij in- en uitrijden alleen nog door middel van kentekenherkenning kan.

De parkeergarage, die eind juli tot Q-Park garage wordt omgedoopt, is alleen toegankelijk voor abonnementhouders. “Zij hoeven voortaan geen pasje meer te tonen of toegang aan te vragen via de intercom. Het kenteken wordt automatisch gescand en de slagboom gaat open”, legt Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland uit. “Een mooie ontwikkeling om het parkeren weer net een stapje gemakkelijker te maken.”

Het kentekenherkenningssysteem van Q-Park heet PaSS: ‘Parking as a Smart Service’. Vrijwel alle parkeergarages van Q-Park in Nederland zijn hier inmiddels mee uitgerust. Anders dan bij Q-Park De Kroon kan er overigens ook op andere wijzen afgerekend worden. “Maar voor onze klanten die gebruik maken van PaSS, gaan de slagbomen in het hele land open, op basis van hun kenteken. Zo hoef je nooit meer langs de betaalautomaat.

Aanpassingen kunnen eenvoudig online met de Q-Park app doorgevoerd worden, bijvoorbeeld in het geval van vervangend vervoer of als je de auto van je partner gebruikt. Via de QR-code in de app krijg je ook toegang tot de parkeergarage om je auto weer op te halen.

Zakelijke abonnementhouders kunnen online een parkeerplek reserveren voor hun gasten, waardoor ook zij kunnen in- en uitrijden op basis van hun kenteken. 

Nieuws

 • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
  | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
  Lees meer
 • Q-Park tekent een langdurige huurovereenkomst met Savills IM voor Parkeergarage Q-Park Bos en Lommer.
  | Q-Park Nederland behoudt haar positie in Bos en Lommer door een langdurige huurovereenkomst aan te gaan met Savills Investment Management voor de parkeergarage van winkelcentrum BoLo Amsterdam. 
  Lees meer
 • Q-Park en Shell openen eerste Mobility Hub in Den Haag
  | Parkeren, snelladen en verder bewegen in de stad op een elektrische (bak)fiets of scooter met een versie koffie of thee to go is nu wel heel gemakkelijk in Den Haag. Want daar hebben Shell en Q-Park aan de Amsterdamse Veerkade op 18 oktober een eerste Mobility Hub geopend. 
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa