Q-Park opent duurzame parkeergarage Blok van Gendt

5 november 2020 - Q-Park opent zijn zesde parkeergarage in Venlo. Q-Park Blok van Gendt is een nieuwe, duurzame parkeergarage met 200 parkeerplaatsen. 


Q-Park opent duurzame parkeergarage Blok van Gendt

 

Q-Park opent zijn zesde parkeergarage in Venlo. Q-Park Blok van Gendt is een nieuwe, duurzame parkeergarage met 200 parkeerplaatsen. Elf daarvan zijn er uitgerust met een elektrisch laadpunt.

De bouw is binnen slechts tien maanden afgerond en heeft geresulteerd in een parkeerlocatie die goed aansluit bij de duurzame principes van de gemeente Venlo. Zo zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst, die voorzien in vijftig procent van de energiebehoefte van de parkeergarage. Daarnaast is Q-Park Blok van Gendt uitgerust met energiezuinige LED-verlichting en detectiesensoren, zodat er geen licht brandt als het niet nodig is.

De ‘Blok van Gendt’ is ook nog eens circulair gebouwd. Bij eventuele demontage kunnen alle materialen hergebruikt worden. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de inpassing in de omgeving en het uiterlijk van de parkeergarage. Zo geeft de gevelafwerking met het metselwerk en de stalen elementen de garage extra cachet.

De nieuwe parkeerlocatie aan de Valuasstraat is een welkome aanvulling voor de bewoners van Venlo en voor de Duitse bezoekers van de stad, mede omdat de garage in de aanrijroute ligt. Dit leidt tot minder verkeersdrukte.

Het contract voor verwerving, ontwikkeling, realisatie en exploitatie werd begin vorig jaar door de gemeente Venlo, na een aanbestedingstraject, gegund aan een consortium. Continental Car Parks, onderdeel van Aan de Stegge Twello BV nam de ontwikkeling en bouw voor zijn rekening, Kern Architecten tekende voor het ontwerp en Q-Park heeft de exploitatie op zich genomen. Holland Immo Group heeft de parkeergarage verworven ten behoeve van E&G Parkhausfonds Europa, een Duits institutioneel parkeergaragefonds.

 

BvG

Nieuws

  • Uitbreiding elektrische laadfaciliteiten: meer gemak en slimme mobiliteit bij Zuidplein
    | Bij Q-Park Zuidplein 1 in Rotterdam hebben Q-Park en Shell uitgebreid naar 28 laadpalen, waarvan vier snelladers. Dit biedt meer (laad)gemak voor de bezoekers en bewoners van het gebied.
    Lees meer
  • Q-Park wint vakprijs voor digitale transformatie in traditionele parkeerwereld
    | Op 28 maart 2024 werden de jaarlijkse Shopping Awards uitgereikt tijdens het Shopping Award Gala. Q-Park is de trotse winnaar van de PostNL Nieuwe technologieën en Innovaties Award. 
    Lees meer
  • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
    | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa