Samenwerking Q-Park en GO Sharing: makkelijker en duurzamer van A naar B met Park+GO

Q-Park en GO Sharing zijn een langdurige samenwerking aangegaan om vanuit locaties van Q-Park e-scooters en e-bikes aan te bieden. Daarmee wordt het makkelijker om sneller, comfortabeler en duurzamer van deur tot deur te reizen. 

Samenwerking Q-Park en GO Sharing: makkelijker en duurzamer van A naar B met Park+GO

4 oktober 2021 – Maastricht/Nieuwegein

Q-Park en GO Sharing zijn een langdurige samenwerking aangegaan om vanuit locaties van Q-Park e-scooters en e-bikes aan te bieden. Daarmee wordt het makkelijker om sneller, comfortabeler en duurzamer van deur tot deur te reizen. De samenwerking past in de ambitie van Q-Park om zijn rol als mobiliteitspartner voor gemeenten, ontwikkelaars en parkerende klanten te verstevigen.

De primeurs gaan naar Q-Park Laakhaven in Den Haag, Q-Park Schiecentrale in Rotterdam, Q-Park Arena in Den Bosch en Q-Park Bijenkorf in Eindhoven. Per vandaag zijn bij deze locaties meerdere e-deelscooters en e-deelfietsen van GO Sharing beschikbaar. Klanten kunnen via de website van Q-Park eenvoudig een parkeerplaats met e-scooter of e-bike boeken, voor een aantrekkelijk combinatietarief. “Parkeren staat niet stil. En wij ook niet”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Met deze samenwerking bieden we een oplossing voor bezoekers die aan de rand van de stad parkeren en de ‘last mile’ naar het centrum willen afleggen met een ander vervoersmiddel”.

GO Sharing en Q-Park hebben elkaar gevonden in de ambitie te vergroenen en steden leefbaar en bereikbaar te houden. Wilkes: “Wij begrijpen dat parkeren geen doel op zich is. Begin deze eeuw lanceerden we in samenwerking met NS al de P+R-terreinen waar je makkelijk overstapt op de trein. Parkeergarages transformeren meer en meer tot mobiliteitshubs met laadpalen, logistieke services en toegang tot vormen van deelvervoer. Mobiliteit wordt een kwestie van het slim combineren van mogelijkheden. Onze locaties spelen daar een steeds belangrijkere rol in.”

Over GO Sharing
GO Sharing biedt duurzaam deelvervoer verspreid door heel Nederland en in België (Antwerpen), Duitsland (Düsseldorf, Keulen en Saarbrücken) en Oostenrijk (Wenen). De deelscooters zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom. GO Sharing werd in 2019 opgericht met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.

De GO Sharing app is te downloaden in de App Store of in de Play Store.

Nieuws

 • Michiel Tenge, Algemeen directeur Q-Park Nederland, blikt vooruit op 2022
  | Ondanks de uitdagende omstandigheden hebben we in 2021 een stevig aantal nieuwe projecten in operatie genomen. Op naar 2022! Een terug- en vooruitblik van Michiel Tenge. 
  lees meer
 • Haags visitekaartje Q-Park Spui geopend
  | Q-Park Spui heeft haar poorten geopend. De uitgebreid gerenoveerde parkeergarage is onder het onlangs geopende Amare gevestigd en sluit qua beleving en uitstraling volledig aan bij dit Haagse huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting.
  Lees meer
 • Avis opent vestiging in Amsterdamse Q-Park Europarking
  | Vanaf vandaag kunnen in Q-Park Europarking personenauto’s gehuurd worden bij het daarin gevestigde, nieuwe filiaal van Avis Autoverhuur.
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
MasterCard
Visa