Nieuwe Q-Park parkeergarage in Venlo: Blok van Gendt

10 januari 2019 - Q-Park wordt de exploitant van de nieuwe parkeergarage 'Blok van Gendt' in Venlo.....

Nieuwe Q-Park parkeergarage in Venlo: Blok van Gendt


Q-Park wordt de exploitant van de nieuwe parkeergarage ‘Blok van Gendt’ in Venlo. De bouw start naar verwachting nog dit jaar en de oplevering zal in 2020 plaatsvinden.

“Mooi nieuws om 2019 mee te beginnen”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development van Q-Park. “De nieuwe parkeergarage sluit naadloos aan bij de samenwerking die we reeds met de gemeente hebben om het centrum van Venlo goed bereikbaar te houden.” Vorig jaar nam Q-Park drie parkeergarages van de gemeente over. Met deze nieuwbouwlocatie erbij biedt Q-Park straks zes locaties in de historische stad aan de Maas.

Gastvrije ervaring
De locatie Blok van Gendt is gelegen aan de Noord Buitensingel en krijgt de beschikking over zo’n 200 parkeerplaatsen. Wilkes: “De parkeergarage wordt direct verbonden met de nieuwe ‘Versmarkt, Eetplein, Restaurant Beej Benders’, wat de gastvrije ervaring voor de bezoekers aan de stad verder vergroot. Daarnaast biedt de nieuwe locatie een oplossing voor de op te heffen parkeerplaatsen aan de Lage Loswal. In het hele project staat de parkeerbehoefte van inwoners en bezoekers voorop.”

Consortium
Het contract voor ontwikkeling, realisatie en exploitatie werd door de gemeente Venlo, na een aanbestedingstraject, gegund aan een consortium. Holland Immo Group is verantwoordelijk voor de financiering, Continental Car Parks neemt de ontwikkeling en bouw voor  haar rekening, Kern Architecten tekent voor het ontwerp en Q-Park neemt de exploitatie op zich.


Optimalisering verkeersstromen
Samen met alle betrokken partijen en de gemeente is in het voortraject intensief overleg gevoerd over optimalisering van de verkeersstromen, bereikbaarheid en inpassing van dit project. Door de parkeergarage energiezuinig te ontwikkelen en bouwmaterialen toe te passen die grotendeels opnieuw te gebruiken zijn, wordt een circulaire parkeergarage gerealiseerd die past bij de duurzame principes van de gemeente Venlo.
 

Nieuws

  • Q-Park wint vakprijs voor digitale transformatie in traditionele parkeerwereld
    | Op 28 maart 2024 werden de jaarlijkse Shopping Awards uitgereikt tijdens het Shopping Award Gala. Q-Park is de trotste winnaar van de PostNL Nieuwe technologieën en Innovaties Award. 
    Lees meer
  • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
    | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
    Lees meer
  • Q-Park tekent een langdurige huurovereenkomst met Savills IM voor Parkeergarage Q-Park Bos en Lommer.
    | Q-Park Nederland behoudt haar positie in Bos en Lommer door een langdurige huurovereenkomst aan te gaan met Savills Investment Management voor de parkeergarage van winkelcentrum BoLo Amsterdam. 
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa