Q-Park opent vijftiende parkeergarage in Rotterdam

6 juni 2019 - Vandaag opent Q-Park Fenix haar deuren in Rotterdam.....

Q-Park opent vijftiende parkeergarage in Rotterdam

Vandaag opent Q-Park Fenix haar deuren. De 225 parkeerplaatsen tellende parkeergarage is de vijftiende van Q-Park in Rotterdam en de vierde in het gebied Katendrecht - Kop van Zuid. Binnen afzienbare tijd komt daar nog een locatie bij wanneer Q-Park Bay House in het Rijnhaven District open gaat. 

“Rotterdam maakt een ongekende ontwikkeling door”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Katendrecht groeide de afgelopen jaren uit naar een hotspot en gewilde woonomgeving. Met ‘Quality in Parking’ als onze slogan, zijn we bijzonder trots aan die transformatie bij te dragen.”

San Francisco
Met de parkeergarages Maastoren,  De Rotterdam en Boston & Seattle is Q-Park al goed vertegenwoordigd in het gebied Katendrecht – Kop van Zuid. Hier wordt Q-Park Fenix, onderdeel van de Fenixloodsen, nu aan toegevoegd. Deze loodsen begonnen hun leven als de San Francisco-loodsen van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd en in 1947 verwoestte een brand het middendeel van de loodsen, maar als een feniks rezen de loodsen steeds opnieuw uit hun as. 

Theater en circus
De Fenixloodsen worden inmiddels door Heijmans herontwikkeld tot een prachtig woongebouw. Daarnaast vind je er ruimte voor bijzondere winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden en zijn de Hogeschool voor de kunsten Codarts, het theater Walhalla, de Fenix Food Factory en circus Rotjeknor er gevestigd. Zo ontstaat er een aantrekkelijk en bruisend Fenixplein tussen de Rijnhavenbrug en het Deliplein.

Contactloos betalen
Bij zo’n omgeving en gebouw hoort vanzelfsprekend een parkeergarage die van alle gemakken voorzien is. Zo kun je bijvoorbeeld bij Q-Park Fenix afrekenen zonder langs de betaalautomaat te gaan, door bij in- en uitrijden de betaalpas tegen de terminal te houden. Ook zijn er diverse aantrekkelijke abonnementen beschikbaar voor bewoners en bezoekers. 

Het parkeertarief bedraagt 1 euro per achttien minuten, met een maximum van 25 euro per dag.

Nieuws

  • Q-Park wint vakprijs voor digitale transformatie in traditionele parkeerwereld
    | Op 28 maart 2024 werden de jaarlijkse Shopping Awards uitgereikt tijdens het Shopping Award Gala. Q-Park is de trotse winnaar van de PostNL Nieuwe technologieën en Innovaties Award. 
    Lees meer
  • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
    | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
    Lees meer
  • Q-Park tekent een langdurige huurovereenkomst met Savills IM voor Parkeergarage Q-Park Bos en Lommer.
    | Q-Park Nederland behoudt haar positie in Bos en Lommer door een langdurige huurovereenkomst aan te gaan met Savills Investment Management voor de parkeergarage van winkelcentrum BoLo Amsterdam. 
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa