Q-Park opent vijftiende parkeergarage in Rotterdam

6 juni 2019 - Vandaag opent Q-Park Fenix haar deuren in Rotterdam.....

Q-Park opent vijftiende parkeergarage in Rotterdam

Vandaag opent Q-Park Fenix haar deuren. De 225 parkeerplaatsen tellende parkeergarage is de vijftiende van Q-Park in Rotterdam en de vierde in het gebied Katendrecht - Kop van Zuid. Binnen afzienbare tijd komt daar nog een locatie bij wanneer Q-Park Bay House in het Rijnhaven District open gaat. 

“Rotterdam maakt een ongekende ontwikkeling door”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Katendrecht groeide de afgelopen jaren uit naar een hotspot en gewilde woonomgeving. Met ‘Quality in Parking’ als onze slogan, zijn we bijzonder trots aan die transformatie bij te dragen.”

San Francisco
Met de parkeergarages Maastoren,  De Rotterdam en Boston & Seattle is Q-Park al goed vertegenwoordigd in het gebied Katendrecht – Kop van Zuid. Hier wordt Q-Park Fenix, onderdeel van de Fenixloodsen, nu aan toegevoegd. Deze loodsen begonnen hun leven als de San Francisco-loodsen van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd en in 1947 verwoestte een brand het middendeel van de loodsen, maar als een feniks rezen de loodsen steeds opnieuw uit hun as. 

Theater en circus
De Fenixloodsen worden inmiddels door Heijmans herontwikkeld tot een prachtig woongebouw. Daarnaast vind je er ruimte voor bijzondere winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden en zijn de Hogeschool voor de kunsten Codarts, het theater Walhalla, de Fenix Food Factory en circus Rotjeknor er gevestigd. Zo ontstaat er een aantrekkelijk en bruisend Fenixplein tussen de Rijnhavenbrug en het Deliplein.

Contactloos betalen
Bij zo’n omgeving en gebouw hoort vanzelfsprekend een parkeergarage die van alle gemakken voorzien is. Zo kun je bijvoorbeeld bij Q-Park Fenix afrekenen zonder langs de betaalautomaat te gaan, door bij in- en uitrijden de betaalpas tegen de terminal te houden. Ook zijn er diverse aantrekkelijke abonnementen beschikbaar voor bewoners en bezoekers. 

Het parkeertarief bedraagt 1 euro per achttien minuten, met een maximum van 25 euro per dag.

Nieuws

 • Eerste Q-Park in Haagse Binckhorst
  | Aan het Maanplein in Den Haag heeft Q-Park zijn eerste parkeergarage in de vernieuwende stadswijk Binckhorst geopend.
  Lees meer
 • Eerste Q-Park parkeergarage direct aan het strand
  | Q-Park heeft een huurcontract gesloten voor twintig jaar met projectontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed voor een nieuw te ontwikkelen drielaags parkeergarage in Scheveningen: Q-Park Strandweg. 
  Lees meer
 • Michiel Tenge, Algemeen directeur Q-Park Nederland, blikt terug op 2022.
  | Door samenwerking, positiviteit en creativiteit hebben we als Q-Park en P1 in het afgelopen jaar onze klanten en opdrachtgevers een goede parkeerexploitatie en -dienstverlening kunnen bieden.
  lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa