Q-Park opent vijftiende parkeergarage in Rotterdam

6 juni 2019 - Vandaag opent Q-Park Fenix haar deuren in Rotterdam.....

Q-Park opent vijftiende parkeergarage in Rotterdam

Vandaag opent Q-Park Fenix haar deuren. De 225 parkeerplaatsen tellende parkeergarage is de vijftiende van Q-Park in Rotterdam en de vierde in het gebied Katendrecht - Kop van Zuid. Binnen afzienbare tijd komt daar nog een locatie bij wanneer Q-Park Bay House in het Rijnhaven District open gaat. 

“Rotterdam maakt een ongekende ontwikkeling door”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Katendrecht groeide de afgelopen jaren uit naar een hotspot en gewilde woonomgeving. Met ‘Quality in Parking’ als onze slogan, zijn we bijzonder trots aan die transformatie bij te dragen.”

San Francisco
Met de parkeergarages Maastoren,  De Rotterdam en Boston & Seattle is Q-Park al goed vertegenwoordigd in het gebied Katendrecht – Kop van Zuid. Hier wordt Q-Park Fenix, onderdeel van de Fenixloodsen, nu aan toegevoegd. Deze loodsen begonnen hun leven als de San Francisco-loodsen van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd en in 1947 verwoestte een brand het middendeel van de loodsen, maar als een feniks rezen de loodsen steeds opnieuw uit hun as. 

Theater en circus
De Fenixloodsen worden inmiddels door Heijmans herontwikkeld tot een prachtig woongebouw. Daarnaast vind je er ruimte voor bijzondere winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden en zijn de Hogeschool voor de kunsten Codarts, het theater Walhalla, de Fenix Food Factory en circus Rotjeknor er gevestigd. Zo ontstaat er een aantrekkelijk en bruisend Fenixplein tussen de Rijnhavenbrug en het Deliplein.

Contactloos betalen
Bij zo’n omgeving en gebouw hoort vanzelfsprekend een parkeergarage die van alle gemakken voorzien is. Zo kun je bijvoorbeeld bij Q-Park Fenix afrekenen zonder langs de betaalautomaat te gaan, door bij in- en uitrijden de betaalpas tegen de terminal te houden. Ook zijn er diverse aantrekkelijke abonnementen beschikbaar voor bewoners en bezoekers. 

Het parkeertarief bedraagt 1 euro per achttien minuten, met een maximum van 25 euro per dag.

Nieuws

 • Michiel Tenge, Algemeen directeur Q-Park Nederland, blikt vooruit op 2022
  | Ondanks de uitdagende omstandigheden hebben we in 2021 een stevig aantal nieuwe projecten in operatie genomen. Op naar 2022! Een terug- en vooruitblik van Michiel Tenge. 
  lees meer
 • Haags visitekaartje Q-Park Spui geopend
  | Q-Park Spui heeft haar poorten geopend. De uitgebreid gerenoveerde parkeergarage is onder het onlangs geopende Amare gevestigd en sluit qua beleving en uitstraling volledig aan bij dit Haagse huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting.
  Lees meer
 • Avis opent vestiging in Amsterdamse Q-Park Europarking
  | Vanaf vandaag kunnen in Q-Park Europarking personenauto’s gehuurd worden bij het daarin gevestigde, nieuwe filiaal van Avis Autoverhuur.
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
MasterCard
Visa