Persbericht

Eerste Q-Park parkeergarage direct aan het strand

Q-Park heeft een huurcontract gesloten voor twintig jaar met projectontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed voor een nieuw te ontwikkelen drielaags parkeergarage in Scheveningen: Q-Park Strandweg. 


Eerste Q-Park parkeergarage direct aan het strand

 

Q-Park heeft een huurcontract gesloten voor twintig jaar met projectontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed voor een nieuw te ontwikkelen drielaags parkeergarage in Scheveningen: Q-Park Strandweg.  Het gaat om 750 openbare parkeerplaatsen. Naar verwachting opent Q-Park Strandweg eind dit jaar zijn deuren.

 

Voor Q-Park is het de eerste parkeergarage direct aan het strand, en de eerste parkeergarage in Scheveningen. De parkeergarage is ontworpen door Team V Architectuur en wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello. Na oplevering wordt Q-Park Strandweg aangekleed met een nieuw duinlandschap en daar bovenop zullen meerdere paviljoens voor horeca, detailhandel en recreatie worden gerealiseerd. Bij de ingang van de parkeergarage aan de Strandweg zal JM Snacks een nieuw horeca-paviljoen laten bouwen. Het nieuwe duin wordt straks een mooie ontmoetingsplek met uitzicht over boulevard en strand. 

 

Q-Park Strandweg maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd om ruimte te maken voor de aanwezige visverwerkende bedrijven én om de boulevard te versterken met nieuwe werkgelegenheid, nieuwe bedrijvigheid en horeca.

 

Inmiddels is voor Inntel hotels het Marina Beach hotel gerealiseerd, voor Seafood Centre en AZ Fisherieszijn bedrijfshallen opgeleverd en momenteel wordt gebouwd aan een nieuw boothuis voor de KNRM en een nieuw horecapand voor Simonis. De vestiging van Simonis krijgt een rechtstreekse verbinding met de parkeergarage.  Daar bovenop komen drie gebouwen met recreatie-appartementen. De prognose is dat in 2026 alle plannen voor het Noordelijk Havenhoofd zullen zijn gerealiseerd.

Q-Park Strandweg

Nieuws

 • Michiel Tenge, Algemeen directeur Q-Park Nederland, blikt terug op 2022.
  | Door samenwerking, positiviteit en creativiteit hebben we als Q-Park en P1 in het afgelopen jaar onze klanten en opdrachtgevers een goede parkeerexploitatie en -dienstverlening kunnen bieden.
  lees meer
 • Q-Park Student Award 2022
  | Studenten helpen Q-Park om vraagstukken op het gebied van mobiliteit en parkeren op te lossen. 
  Lees meer
 • Altera verlengt overeenkomst met Q-Park op Sint Jorisplein in Amersfoort
  | Vastgoedbelegger Altera Vastgoed N.V. (verder: Altera) heeft onlangs de overeenkomst met Q-Park voor de parkeergarage onder het Sint Jorisplein in Amersfoort langdurig verlengd.
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa