PostNL pakketautomaten in Q-Park parkeergarages

PostNL en Q-Park gaan een samenwerking aan om het afhalen en versturen van pakketten verder te vergemakkelijken. 


PostNL pakketautomaten in Q-Park parkeergarages

PostNL en Q-Park gaan een samenwerking aan om het afhalen en versturen van pakketten verder te vergemakkelijken. Daarom worden in de eerste twee weken van juli pakketautomaten geplaatst in parkeergarages van Q-Park. Klanten van PostNL kunnen hier voortaan 24/7 hun pakketten afleveren of ophalen op een moment dat het hen uitkomt.

De primeur is gegaan naar Den Haag, waar de pakketautomaten op 1 juli in gebruik zijn genomen in Q-Park Centrum en Q-Park Grote Markt. Daarna zijn garages in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zaandam, Eindhoven, Groningen en Maastricht aan de beurt. In totaal worden de automaten in vijftien parkeergarages geplaatst.

Barry Husman, Directeur Retail Benelux PostNL: “Ik ben trots dat er inmiddels meer dan 300 PostNL pakketautomaten door heel Nederland staan. Dat aantal groeit snel: we verwachten dat dat aantal in 2024 gegroeid is naar 1.500. Nu staan ze ook in een aantal parkeergarages van Q-Park, die altijd centraal liggen en daarmee bezocht kunnen worden door een groot publiek. Een mooie volgende stap, omdat hiermee nog meer mensen hun pakketten kunnen ontvangen en versturen op een zelfgekozen moment.”

“Onze parkeergarages ontwikkelen we steeds meer tot Mobility Hubs, licht Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland toe. “We bieden er meer dan alleen parkeren. Zo kun je er overstappen op OV, elektrisch deelvervoer huren of je auto opladen. Logistieke services zoals pakketdienstverlening passen goed in dat concept. Dat doen we graag samen met een partner als PostNL, die net als wij ook gericht is op oplossingen die simpel, duurzaam en slim zijn en daarmee extra gemak bieden voor onze klanten.”

Het ophalen en afleveren van een pakketje via de pakketautomaat werkt via codes, waarmee je de locker kan openen en toegang tot de parkeergarage krijgt. Verzenden via de pakketautomaat kan alleen wanneer er een PostNL verzendlabel -met 3S barcode- op het pakket zit. Hier lees je hoe dat werkt. 

Afhankelijk van de ruimte in de betreffende parkeergarage zijn er tussen de 33 en 54 lockers, met een maximale afmeting van 70 x 35 x 50 centimeter (breedte x hoogte x diepte). De pakketautomaten zijn zowel door particulieren als bedrijven te gebruiken en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Nieuws

 • Q-Park wint vakprijs voor digitale transformatie in traditionele parkeerwereld
  | Op 28 maart 2024 werden de jaarlijkse Shopping Awards uitgereikt tijdens het Shopping Award Gala. Q-Park is de trotse winnaar van de PostNL Nieuwe technologieën en Innovaties Award. 
  Lees meer
 • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
  | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
  Lees meer
 • Q-Park tekent een langdurige huurovereenkomst met Savills IM voor Parkeergarage Q-Park Bos en Lommer.
  | Q-Park Nederland behoudt haar positie in Bos en Lommer door een langdurige huurovereenkomst aan te gaan met Savills Investment Management voor de parkeergarage van winkelcentrum BoLo Amsterdam. 
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa