Q-Park investeert in Venlose parkeergarages

2 mei 2019 - Deze maand vervangt Q-Park alle apparatuur in garages Maaswaard, Roermondsepoort en Nolensplein.....

Q-Park investeert in Venlose parkeergarages


Deze maand vervangt Q-Park de toegangs- en betaalapparatuur in Q-Park Roermondsepoort, Q-Park Maaswaard en Q-Park Nolensplein. Daarmee wordt het parkeren nog makkelijker gemaakt, wat bijdraagt aan een nog gastvrijer Venlo.

“De nieuwe apparatuur stelt ons ook in staat om onze rol als mobiliteitspartner voor de detailhandel, horeca en gemeente in Venlo nog beter in te vullen”, aldus Mariëlle Velthoven, Head of Sales & Marketing van Q-Park Nederland. Zo kan er voortaan met waardekaarten betaald worden in de parkeergarages. Ondernemers kunnen deze kaarten inkopen en uitgeven aan hun klanten, waarmee ze de parkeerkosten (gedeeltelijk) voor hun rekening nemen, bij wijze van extra service.

Het nieuwe ‘Parkeer Management Systeem’ biedt ook mogelijkheden om, door middel van bijvoorbeeld promotionele acties, de parkeerdruk over Venlo beter te verspreiden. Velthoven: “Zeker in de weekenden en op ‘Duitse dagen’ kunnen we hierdoor, samen met de gemeente, aan een betere doorstroming werken.”

Voor parkeerders is de belangrijkste verandering dat ze na de vervanging van de apparatuur de keuze hebben om ‘contactloos’ te betalen, door de bankpas bij het in- en uitrijden tegen de terminal te houden. Langs de betaalautomaat gaan is dan overbodig. Ook kan er na de ombouw op rekening betaald worden met de Q-Park SmartCard; welke overigens in alle 160 Q-Park parkeergarages in Nederland te gebruiken is.


De vervanging van de apparatuur vindt gefaseerd plaats. Van 6 tot en met 10 mei is Q-Park Maaswaard aan de beurt; van 13 tot en met 18 mei volgt Q-Park Roermondsepoort en de ombouw sluit af met Q-Park Nolensplein (20 tot en met 27 mei). De parkeergarages blijven tijdens de aanpassingen volledig in bedrijf.

De vierde parkeergarage van Q-Park in Venlo, Q-Park Maasboulevard, is reeds voorzien van de moderne toegangs- en betaalapparatuur.

Inclusief de vorig jaar van de gemeente overgenomen drie parkeergarages, biedt Q-Park op vijf locaties parkeergelegenheid aan in Venlo (naast de vier parkeergarages is Q-Park ook beheerder van P+R Stationsplein). Met de voor 2020 geplande oplevering van de nieuwe parkeergarage ‘Blok van Gendt’, wordt daar een zesde locatie aan toegevoegd. Vanuit deze positie is Q-Park actief betrokken om samen met gemeente, ondernemers en bewoners de mobiliteitsvraagstukken in Venlo aan te pakken. De ombouw van de apparatuur maakt daar deel vanuit.
 
 

Nieuws

 • Eerste Q-Park in Haagse Binckhorst
  | Aan het Maanplein in Den Haag heeft Q-Park zijn eerste parkeergarage in de vernieuwende stadswijk Binckhorst geopend.
  Lees meer
 • Eerste Q-Park parkeergarage direct aan het strand
  | Q-Park heeft een huurcontract gesloten voor twintig jaar met projectontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed voor een nieuw te ontwikkelen drielaags parkeergarage in Scheveningen: Q-Park Strandweg. 
  Lees meer
 • Michiel Tenge, Algemeen directeur Q-Park Nederland, blikt terug op 2022.
  | Door samenwerking, positiviteit en creativiteit hebben we als Q-Park en P1 in het afgelopen jaar onze klanten en opdrachtgevers een goede parkeerexploitatie en -dienstverlening kunnen bieden.
  lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa