Bijzondere renovatie maakt Q-Park Haagse Mart toekomstbestendig

Q-Park investeert meer dan een miljoen euro in het opknappen van de constructie van parkeergarage Q-Park Haagse Mart. De werkzaamheden zorgen ervoor dat de gebruiksveiligheid ook voor de lange termijn weer gegarandeerd is. 

 

 

 

Bijzondere renovatie maakt Q-Park Haagse Mart toekomstbestendig

Q-Park investeert meer dan een miljoen euro in het opknappen van de constructie van parkeergarage Q-Park Haagse Mart. De werkzaamheden zorgen ervoor dat de gebruiksveiligheid ook voor de lange termijn weer gegarandeerd is. De uitvoering van dit bijzondere, ondergrondse project is in juni begonnen en wordt uiterlijk begin volgend jaar afgerond. Tijdens de renovatie blijft de parkeergarage open voor parkeerders.

“Enkele jaren geleden is geconstateerd dat de stalen damwanden, een onderdeel van de hoofddraagconstructie, te kampen kregen met roestvorming”, licht Pieter Vliex, manager Bouwprojectmanagement van Q-Park Nederland toe. “Na continue monitoring en onderzoek is gebleken dat dit over een paar jaar een probleem zou kunnen gaan vormen voor de gebruiksveiligheid. Daarom hebben we besloten om de boel tijdig aan te pakken, waar nu mee begonnen is.”

Het staal wordt eerst schoongemaakt en gestraald. Daarnaast wordt ter versterking een tweede ‘huid’ van gewapend beton tegen de stalen damwanden gestort, die de functie van de damwanden deels overneemt. Dit gebeurt allemaal ondergronds door het in damwandconstructies gespecialiseerde bedrijf Gebr. de Koning uit Papendrecht. Vliex: “Het is, voor zover bekend, de eerste keer in Nederland dat een stalen damwand op zo’n bijzondere manier wordt gerenoveerd en versterkt.”

De meer dan 450 parkeerplaatsen in de parkeergarage aan de De Heemstraat blijven open tijdens de renovatie.

Nieuws

  • Start berging 112 auto’s uit Q-Park parkeergarage naast St. Antonius Ziekenhuis
    | Vandaag start de bergingsoperatie van de volgende 112 auto’s in de Q-Park parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
    Lees meer
  • Parkeren tijdens de Olympische Spelen in Parijs
    | Plan je reis en reserveer online een parkeerplaats in de buurt van de evenementenlocaties bij Q-Park.
    Lees meer
  • Q-Park opent 18e parkeergarage in Rotterdam
    | Met de opening, vandaag, van Q-Park Rijnhaven wordt een belangrijk onderdeel aan de bereikbaarheid van 'de pols van Katendrecht' toegevoegd, en daarmee aan de soepele mobiliteit in de stad.
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa