Michiel Tenge, Algemeen directeur Q-Park Nederland, blikt terug op 2020

30 december 2020 - Het jaar 2020 ligt weer bijna achter ons. Onder moeilijke omstandigheden hebben we bij Q-Park en P1 veel kunnen bereiken in dit jaar.


Het jaar 2020 ligt weer bijna achter ons. Onder moeilijke omstandigheden hebben we bij Q-Park en P1 veel kunnen bereiken in dit jaar. Allereerst natuurlijk het veilig maken van onze parkeergarages en onze kantoren. Ook het inrichten van corona-teststraten in de garages in Eindhoven, Leiderdorp en Roermond. Voor onze klanten hebben we nieuwe producten geïntroduceerd zoals het Flex abonnement en City Parking, het vooraf reserveren van parkeerplaatsen. Om de spreiding van winkelbezoek te bevorderen zijn, in samenwerking met INretail, speciale kortingsafspraken gemaakt voor winkelbezoekers en -personeel.

Bij Q-Park hebben we een stevig aantal nieuwe parkeerlocaties operationeel gekregen, zoals Stadspark in Maastricht, Oostenburg in Amsterdam, Noordeinde in Den Haag en Blok van Gendt in Venlo. En in de laatste weken van het jaar hebben we nog een tweetal contracten voor de toekomst kunnen afsluiten, Hart van Zuid 2 in Rotterdam en One Milky Way in Den Haag. P1 is zeer succesvol geweest in het scoren van nieuwe opdrachten en het verlengen van bestaande. Speciaal te noemen is toch wel de uitbreiding van de beheeropdracht met de gemeente Tilburg.

Grote projecten zijn ook in 2020 succesvol uitgevoerd. Denk aan de overdracht van parkeergarages van P1 naar Q-Park en van beheeropdrachten van Q-Park naar P1. Ook een moeilijke klus als het afvijzelen van de garage Ossenmarkt in Groningen hebben we prima afgerond.

Maar het mooiste is toch dat we ondanks alles en met volle inzet van een ieder nog steeds een uitstekende 7/24 parkeer-dienstverlening hebben kunnen bieden aan onze klanten. Met nieuwe spelregels, maar toch succesvol!

Ook voor 2021 hebben we een aantal grote projecten op stapel staan. Denk aan de bouw van de Arsenaal-parkeergarage in Venlo en de start van nieuwe projecten als Malieveld en Spui in Den Haag. Ook de Valley aan de Zuidas te Amsterdam en de uitbreiding van de beheeropdracht voor Tilburg. In het begin van het nieuwe jaar zullen we starten met het overzetten van onze abonnementhouders in Eindhoven op kentekenherkenning. Nog meer dan in 2020 zullen we mogelijkheden gaan aanbieden voor het reserveren van parkeerplaatsen en het elektrisch laden in onze garages.

Kortom, veel plannen in een voorlopig onzekere wereld. Plannen die ons als bedrijf weer verder zullen laten groeien. Met dezelfde betrokkenheid die onze medewerkers in 2020 hebben laten zien gaan we samen de plannen voor 2021 waarmaken!

 

Michiel Tenge

Nieuws

  • Start berging 112 auto’s uit Q-Park parkeergarage naast St. Antonius Ziekenhuis
    | Vandaag start de bergingsoperatie van de volgende 112 auto’s in de Q-Park parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
    Lees meer
  • Parkeren tijdens de Olympische Spelen in Parijs
    | Plan je reis en reserveer online een parkeerplaats in de buurt van de evenementenlocaties bij Q-Park.
    Lees meer
  • Q-Park opent 18e parkeergarage in Rotterdam
    | Met de opening, vandaag, van Q-Park Rijnhaven wordt een belangrijk onderdeel aan de bereikbaarheid van 'de pols van Katendrecht' toegevoegd, en daarmee aan de soepele mobiliteit in de stad.
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa