Aan de Stegge Twello en Q-Park realiseren tijdelijke parkeergarage Arsenaal Venlo

22 september 2020 - Op basis van een Europese aanbestedingsprocedure van de gemeente Venlo realiseren Aan de Stegge Twello en Q-Park Nederland een tijdelijke parkeergarage op de Arsenaallocatie in Venlo. 


Aan de Stegge Twello en Q-Park realiseren tijdelijke parkeergarage Arsenaal Venlo

 

Op basis van een Europese aanbestedingsprocedure van de gemeente Venlo realiseren Aan de Stegge Twello en Q-Park Nederland een tijdelijke parkeergarage op de Arsenaallocatie in Venlo. De twee partijen vormen samen ook de combinatie die momenteel de permanente parkeergarage op de locatie Blok van Gendt in Venlo bouwt.

DBFMO-contract

De overeenkomst voor de parkeervoorziening kwam tot stand op basis van een DBFMO-contract die de onderdelen Design, Build, Finance, Maintain en Operate in een integrale opdracht combineert. De ontwikkelcombinatie bouwt en realiseert deze garage dan ook voor eigen rekening en risico. 

260 parkeerplaatsen

De vierlaags parkeervoorziening krijgt 260 parkeerplaatsen en is 24/7 geopend voor zowel bezoekers als bewoners. Er wordt voorzien in mindervalidenplaatsen bij de ingangen en oplaadpunten voor elektrische auto’s. De hoofdentree van de garage wordt de ‘ingang’ Parade – waar ook de voormalige Arsenaal-garage een in- en uitgang had. Aan die zijde van de garage komt ook het trappenhuis met de lift. Aan de kant van het Arsenaalplein komt een tweede entree tot de garage.

Tijdelijke parkeeroplossing in huurscenario

De openbaar toegankelijke parkeergarage is een tussenoplossing op weg naar een permanente herbestemming. De gemeente is en blijft eigenaar van de grond. Met deze tijdelijke parkeergarage op de Arsenaallocatie wordt het parkeeraanbod voor bezoekers en bewoners in Centrum-Oost op peil gehouden. Ondertussen vindt onderzoek plaats naar een definitieve invulling voor de locatie. Ondanks het tijdelijke karakter van de parkeervoorziening wordt het een kwalitatief hoogwaardige parkeergarage die perfect past in het straatbeeld. De constructie wordt opgebouwd middels een hoogwaardige en duurzame thermisch verzinkte staalconstructie in combinatie met TT-vloerplaten. De houten gevellamellen onttrekken geparkeerde auto’s aan het straatbeeld met behoud van doorzicht wat een sociaal veilig gevoel versterkt.

Circulair Ontwerp

Het ontwerp van de parkeergarage kwam tot stand in samenwerking met Continental Car Parks en MH1 architecten. In zeer korte tijd is het projectplan ontwikkeld met een hoge mate van kwaliteit. Bij de verdere uitwerking van het ontwerp wordt naast een goede ruimtelijke inpassing in de omgeving ook rekening gehouden met fysieke maatregelen ter voorkoming van overlast voor de omgeving als gevolg van licht en geluid. De tijdelijke parkeervoorziening is volledig demontabel en op termijn geschikt om op een nieuwe locatie opnieuw op te bouwen. Dit parkeersysteem van Continental Car Parks, het Flexideck, scoort dan ook hoog in het kader van circulariteit omdat de meeste materialen opnieuw kunnen worden ingezet.

De bouw start naar verwachting begin 2021, waarna de parkeergarage na een bouwtijd van circa 4 maanden operationeel zal zijn.

 

Contract tekenen Arsenaal

 

Nieuws

 • Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’
  | De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand.
  Lees meer
 • Q-Park tekent een langdurige huurovereenkomst met Savills IM voor Parkeergarage Q-Park Bos en Lommer.
  | Q-Park Nederland behoudt haar positie in Bos en Lommer door een langdurige huurovereenkomst aan te gaan met Savills Investment Management voor de parkeergarage van winkelcentrum BoLo Amsterdam. 
  Lees meer
 • Q-Park en Shell openen eerste Mobility Hub in Den Haag
  | Parkeren, snelladen en verder bewegen in de stad op een elektrische (bak)fiets of scooter met een versie koffie of thee to go is nu wel heel gemakkelijk in Den Haag. Want daar hebben Shell en Q-Park aan de Amsterdamse Veerkade op 18 oktober een eerste Mobility Hub geopend. 
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa