Uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein

22 januari 2021 - Winkelcentrum Zuidplein breidt uit met 5.000 vierkante meter.


Uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein in maart van start

Winkelcentrum Zuidplein breidt uit met 5.000 vierkante meter. Ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed en de gemeente Rotterdam hebben hiervoor contracten gesloten met Portico Investments en Q-Park Nederland. De bouw gaat in maart 2021 van start en is naar verwachting medio 2022 gereed.

Met de uitbreiding van het winkelcentrum zet gebiedsontwikkeling Hart van Zuid de volgende stap naar een bruisend stadscentrum voor Zuid. Wouter van de Braak, namens de ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed: “We zijn trots op deze mijlpaal, die we bereikt hebben met partijen die voor de lange termijn instappen in Hart van Zuid. Met deze uitbreiding sluiten we naadloos aan op de renovatieplannen die in het bestaande winkelcentrum reeds aangevangen zijn. Hart van Zuid is straks weer een eye-catcher rijker.”

Versterking productaanbod

De uitbreiding houdt voor het winkelend publiek in dat er twee sterke supermarkten en diverse kleinere dagwinkels/verszaken bij komen. Hiermee is er straks een volwaardig aanbod voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast komt er extra horeca aanbod. Bas Kurvers, wethouder Bouwen en Wonen: “Het grootste overdekte winkelcentra van Nederland wordt met deze uitbreiding nog groter. Met een extra entree bij de nieuwe busterminal is het winkelcentrum nog toegankelijker voor reizigers op het drukke OV knooppunt. Hart van Zuid is op stoom om een prachtige plek te worden om te wonen, te recreëren, van cultuur te genieten en te winkelen.’’

Portico Investments heeft zich als vastgoedbelegger verbonden aan de uitbreiding. CEO Mathieu de Bruin: “Beleggen in supermarktvastgoed zit ons in de genen, wij zoeken altijd naar unieke projecten. De combinatie van de ligging tussen het bestaande winkelcentrum Zuidplein, een druk OV knooppunt en de aanwezigheid van twee geweldige supermarkten met aanvullende dagwinkels, horeca en parkeren, maken dit een ideaal product voor ons.”

Verbinding winkelcentrum en busterminal

Het nieuwe deel wordt verbonden met het bestaande winkelcentrum waarvan onlangs de grondige renovatie is gestart. De twee aanpakken sluiten mooi bij elkaar aan waarbij goed gekeken is naar een moderne uitstraling en een diverse mix van huurders en voorzieningen. Een verbinding wordt ook gemaakt met de nieuwe – tegelijk te realiseren - busterminal van Hart van Zuid. De gevel van het nieuwe deel van het winkelcentrum loopt over in de busterminal en maakt het zo één geheel.

Parkeergarage

Een groter winkelaanbod vraagt ook om uitbreiding van parkeerfaciliteiten voor fiets en auto.  In de te bouwen garage komen ruim 200 parkeerplaatsen.  Fred Wilkes, Q-Park: “We zijn erg tevreden met de uitbreiding van ons parkeeraanbod in Hart van Zuid. We zijn al vele jaren verbonden met dit gebied, maar deze uitbreiding is de kers op de taart. De nieuwe opzet van de garage, waarbij we ook een slimme koppeling creëren met de bestaande garage, krijgt uiteraard de Q-Park look & feel. De garage zal worden voorzien van de laatste technologie oplaadfaciliteiten en parkeren op kenteken.”

Bij de bouw van de parkeergarage wordt inpandig een voetgangerspad gerealiseerd. Hierdoor kunnen voetgangers snel en veilig van en naar Charlois en het Motorstraatgebied, ook buiten openingstijden van het winkelcentrum Zuidplein.

Nieuws

 • 27ste locatie voor Q-Park in Amsterdam
  | Met de opening van Q-Park AMST aan het Julianaplein, voegt Q-Park zijn 27ste parkeervoorziening in de Hoofdstad toe.
  Lees meer
 • Eerste 15 auto’s uit parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis gehaald
  | De eerste 15 auto's zijn vandaag uit de Q-Park parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage staan in een gebied dat door de gemeente Nieuwegein als veilig is aangemerkt.
  Lees meer
 • Oorzaak instorten hellingbanen parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis vraagt vervolgonderzoek
  | De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat een aanvullend onderzoek starten naar de oorzaak van het instorten van de hellingbanen van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De parkeergarage blijft vooralsnog gesloten. 
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa