Oorzaak instorten hellingbanen parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis vraagt vervolgonderzoek

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat een aanvullend onderzoek starten naar de oorzaak van het instorten van de hellingbanen van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De parkeergarage blijft vooralsnog gesloten. 

Oorzaak instorten hellingbanen parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis vraagt vervolgonderzoek 

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat een aanvullend onderzoek starten naar de oorzaak van het instorten van de hellingbanen van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat heeft de Onderzoeksraad dinsdagmiddag 11 juni bekend gemaakt naar aanleiding van het verkennend onderzoek dat de afgelopen twee weken is gedaan. De parkeergarage blijft vooralsnog gesloten.  

Burgemeester Marijke van Beukering van gemeente Nieuwegein reageert: “Het is van belang dat er zorgvuldig onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de instorting. Daar werkt de Onderzoeksraad voor Veiligheid aan. We weten dat er parkeeroverlast is in de wijk, en de mensen van wie de auto nog in de garage staat willen die natuurlijk snel terug. We helpen graag mee om dat op te lossen, maar in verband met het onderzoek van de Onderzoeksraad ben ik genoodzaakt de parkeergarage nog even gesloten te houden. We vragen hiervoor uw begrip en geduld zo lang het onderzoek loopt”.  

Aanvullend onderzoek  
Na het instorten van de hellingbanen op zondagavond 26 mei heeft de gemeente de parkeergarage afgesloten en onveilig verklaard. Daarna is de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gestart met een verkennend onderzoek naar de oorzaak van het instorten. De OVV is een zelfstandig orgaan dat onafhankelijk van de Nederlandse overheden werkt aan de veiligheid in Nederland. Met het onderzoek naar het instorten van de parkeergarage wil de OVV leren van wat er in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis gebeurd is, om te kijken of ze de veiligheid op andere plekken kunnen verbeteren. Vandaag heeft de OVV bekend gemaakt dat er meer onderzoek nodig is voordat ze daar een duidelijk antwoord op hebben. Dat betekent dat nog niet bekend is hoe het komt dat de hellingbanen zijn ingestort of wanneer er begonnen kan worden aan werkzaamheden.  
 
Lees hier het nieuwsbericht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Nieuws

 • Eerste 15 auto’s uit parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis gehaald
  | De eerste 15 auto's zijn vandaag uit de Q-Park parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage staan in een gebied dat door de gemeente Nieuwegein als veilig is aangemerkt.
  Lees meer
 • Met meer reisgemak naar Pinkpop
  | MOJO, Q-Park en Arriva kondigen een nieuwe samenwerking aan voor het vervoer van en naar Pinkpop. Door gebruik te maken van bestaande parkeer- en ov-locaties rondom station Heerlen en station Maastricht, vermindert de filevorming bij de grote parkeerplaatsen van Pinkpop. 
  Lees meer
 • Proces borgen auto's in parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis
  | De afgelopen twee weken is hard gewerkt om de bereikbaarheid van het ziekenhuis te garanderen voor bezoekers en medewerkers. Het St. Antonius Ziekenhuis heeft samen met de Gemeente Nieuwegein heel veel werk verzet, waarvoor onze oprechte dank.
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa