Michiel Tenge, Algemeen directeur Q-Park Nederland, schrijft over de ambitie van Q-Park in 2022.

Ondanks de uitdagende omstandigheden hebben we in 2021 een stevig aantal nieuwe projecten in operatie genomen. De ambitie van Q-Park in 2022? Lees het in dit artikel van Michiel Tenge. 


Als gevolg van een sombere cadans van ups en downs in de crisis en de daaruit voortvloeiende impact op de inrijders in onze parkeergarages, hebben de operationele afdelingen van Q-Park en P1 een moeilijk jaar achter de rug. Ondanks de uitdagende omstandigheden zijn we er echter goed in geslaagd onze operationele day-to-day activiteiten te blijven uitvoeren voor klanten en opdrachtgevers. En we hebben ook nog een stevig aantal nieuwe projecten daadwerkelijk in operatie genomen. Bij Q-Park de garages Malieveld, Zeeheld, Noordeinde, Mauritskade en Spui in Den Haag, Arsenaal in Venlo en Valley en The Bank in Amsterdam. Bij P1 de opdrachten in Assen, Hengelo, Schiedam en Vlaardingen. Ook de renovatie van de damwanden in onze garage Haagse Mart in Den Haag was een prachtige technische prestatie.

Er zijn stappen gezet om onze parkeergarages een belangrijkere rol te laten spelen in de nieuwe stedelijke mobiliteit. De garage als centraal punt om over te stappen van de auto op andere vormen van vervoer (fiets, scooter, OV). De garage als oplossing voor nieuwe klantgroepen als vergunninghouders om zo “het blik van de straat” te halen en de stad leefbaarder te maken. En tenslotte de garage als logische plaats om je elektrische auto op te laden: bewoners, kantoormedewerkers, kortparkeerders en speciale groepen zoals bijvoorbeeld elektrische taxi’s kunnen laden.

Op naar 2022!

Dit jaar gaan we nog meer gebruik maken van inrijden op kenteken. Het vooraf reserveren van parkeerplaatsen is een succes gebleken en we willen in het nieuwe jaar ook onze Q-Park App meer bekendheid gaan geven als het ideale toegangs- en betaalmiddel voor parkeren. Natuurlijk gaan we ook verder met het installeren van elektrische laadpalen in onze parkeergarages.

Bij Q-Park hopen we de nieuwbouw garage Hart van Zuid te openen in Rotterdam. Bij P1 ligt de aandacht op het starten van mooie nieuwe opdrachten voor de gemeenten Alkmaar en IJsselstein. En natuurlijk de verhuizing van het P1 hoofdkantoor naar Voorburg.

We moeten afwachten wat de komende weken en maanden gaan brengen in de terugkeer van parkeerders. Afwachten maar niet stil zitten. Met meer dan 450 Q-Park en P1 locaties in Nederland en groeiende, is het van belang dat wij onze service en kwaliteit constant blijven verbeteren. Onze focus blijft de continuïteit van de 7x24 parkeerdienstverlening voor onze klanten en onze opdrachtgevers. Door samenwerking, positiviteit en creativiteit hebben we veel kunnen bereiken; ik zie uit naar de samenwerkingen in het nieuwe jaar.

Michiel Tenge

Nieuws

 • Eerste 15 auto’s uit parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis gehaald
  | De eerste 15 auto's zijn vandaag uit de Q-Park parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage staan in een gebied dat door de gemeente Nieuwegein als veilig is aangemerkt.
  Lees meer
 • Met meer reisgemak naar Pinkpop
  | MOJO, Q-Park en Arriva kondigen een nieuwe samenwerking aan voor het vervoer van en naar Pinkpop. Door gebruik te maken van bestaande parkeer- en ov-locaties rondom station Heerlen en station Maastricht, vermindert de filevorming bij de grote parkeerplaatsen van Pinkpop. 
  Lees meer
 • Oorzaak instorten hellingbanen parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis vraagt vervolgonderzoek
  | De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat een aanvullend onderzoek starten naar de oorzaak van het instorten van de hellingbanen van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De parkeergarage blijft vooralsnog gesloten. 
  Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa