Parkeren Zwolle

Parkeren Zwolle

Met zijn middeleeuwse huisjes, oude stadsmuren en hobbelige paadjes steelt Zwolle het hart van menig bezoeker. Na een dagje slenteren over pleintjes met fonteinen, langs kleine boetiekjes en hippe cafe’s ben je al helemaal verkocht. Neem snel de auto en zet koers naar Zwolle, parkeren doe je op een van de vele parkeerplaatsen van Q-Park

Bekijk alle parkeergarages in Zwolle

Wat te doen in Zwolle

Na het parkeren in een van de parkeergarages van Q-Park in de binnenstad van Zwolle, kan je zo doorlopen naar de Sassenpoort, die al jaar en dag een begrip is in de provincie Overijssel. De Sassenpoort is deel van de stadsmuur die ooit 23 torens telde, vandaag de dag zijn er regelmatig opvoeringen van de sprookjes van Grimm. Wandel van hieruit door naar de Grote of St. Michaelskerk, waar je met een beetje geluk het werk van exposerende kunstenaars bewondert. Echt imposant is het Dominicanenklooster, waar de glas in lood ramen en de stijlvolle binnentuin herinneren aan tijden van weleer.

Het museum De Fundatie herken je al van ver aan het ‘ei’ op het dak; een ellipsvormige opbouw bekleed met 55.000 wit-blauwe tegeltjes. Binnen heb je een prachtig uitzicht op de binnenstad van Zwolle en het stervormige kanaal dat de stad omringt, maar ook de inhoud van het museum, met werken van Van Gogh, Degas, Turner en Picasso, is ongetwijfeld de moeite waard. Niet te missen is ook het vrouwenhuis, dat 250 jaar dienst deed als bejaardentehuis voor vrouwen die lid waren van de hervormde kerk en waar het interieur op de begane grond tot vandaag de dag intact is gebleven. Loop door de gangen van het 16e-eeuwse huis en ervaar hoe de dames door de eeuwen heen leefden. 

Parkeren bij Q-Park in Zwolle

Parkeren in Zwolle is eenvoudig. Je kunt parkeren aan de rand van Zwolle, of in een van onze parkeergarages midden in het centrum. En geen zorgen over de late uurtjes, want onze parkeergarages zijn 24/7 geopend! 

De voordelen van Q-Park

  • Altijd dichtbij en makkelijk te bereiken.
  • Eenvoudig in- en uitrijden van de parkeergarage
  • 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend
  • Zeker van een parkeerplaats in Zwolle