Parkeren Eindhoven

Parkeren Eindhoven

Eindhoven heeft zijn naam en faam te danken aan Philips. Ook het bruisende, hedendaagse leven draait veelal om het oude industrieterrein waar Phillips ooit gevestigd was. Maar laat je niet misleiden, achter het moderne plaatje gaat een historische rijkdom schuil. Aan de ene kant staat de stad in teken van innovatie, aan de andere kant staan hier nog eeuwenoude kerken en zo’n 140 rijksmonumenten overeind. De zomers draaien om stadsparken, waar allerlei festivals en evenementen worden gehouden. Terwijl men in de winter liever kunstwerken van onder andere Picasso bewondert in een van de vele musea of het lichtkunstfestival GLOW Eindhoven bezoekt. Waar je ook bent, er is altijd een parkeergarage van Q-Park in de buurt!

Bekijk alle parkeergarages in Eindhoven

Wat te doen in Eindhoven

Niet te missen in Eindhoven is het bruisende Strijp-S, het voormalige Phillipsterrein vlak buiten het centrum, waar het Philips Stadion, hippe horecazaken, start-ups en eigenzinnige winkels te vinden zijn. Daarnaast vindt hier ook de bekende Dutch Design Week en de Feelgood Market plaats. In de eerste lampenfabriek van Nederland, die ook wel White Lady genoemd wordt, kom je alles te weten over het bedrijf dat Eindhoven op de kaart zette. Ook het klokkenspel van de majestueuze Sint-Catharinakerk, met meer dan 73 meter hoge tellende torens, heeft Eindhoven aan de werknemers van Phillips te danken. In het overdekte winkelgebied Heuvel aan de Markt is het Muziekgebouw Frits Philips gevestigd dat vernoemd is naar de zoon van een van de oprichters van de Philipsfabrieken.

Maar Eindhoven heeft meer te bieden dan de geschiedenis van Phillips. In het PreHistorisch Dorp reis je 15.000 jaar terug in de tijd; ontdek hoe de Romeinen leefden, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de Prehistorie. Voor kunst ga je naar het van Abbemuseum, waar je onder andere werk van Pablo Picasso bewondert. Is dit iets te stoffig voor jou? Ga dan gezellig een dagje winkelen in Eindhoven of ga een avondje uit in het bruisende centrum. Eindhoven heeft een aantal uitgaansgebieden met elk een eigen karakter. Ga bijvoorbeeld naar Stratumseind of naar een van de bruine kroegen op het Wilhelminaplein. Of bezoek de Effenaar het culturele poppodium van Eindhoven. Wat je plannen ook zijn, je kunt altijd je auto altijd zorgeloos parkeren in van de vele Q-Park parkeergarages verspreid over de stad. Óók als je vanuit Eindhoven Airport op vakantie gaat kun je bij Q-Park terecht.

Parkeren bij Q-Park in Eindhoven

Parkeer jij graag midden in het centrum of liever aan de rand van de stad op een P+R terrein? Overal in en rondom Eindhoven zijn parkeergarages van Q-Park te vinden, om jou een zorgeloze dag te bezorgen. 

De voordelen van Q-Park

  • Altijd dichtbij en makkelijk te bereiken.
  • Eenvoudig in- en uitrijden van de parkeergarage
  • 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend