Samenwerking Q-Park en Connexxion is win-win-win


Sinds 2015 biedt Q-Park samen met vervoersmaatschappij Connexxion een combinatieproduct aan: Park+Fly. Vakantiegangers en zakelijke reizigers parkeren hun auto bij Q-Park Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en reizen vervolgens met de bus naar Schiphol. Door vooraf online een combikaart voor bus en parkeerplaats te kopen, zijn reizigers tegen een aantrekkelijk tarief verzekerd van een parkeerplaats vlakbij Schiphol.

Overcapaciteit

Q-Park Spaarne Gasthuis is een parkeergarage in Hoofddorp en wordt vooral gebruikt door medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis. Uit data analyse bleek dat op deze locatie structureel sprake was van overcapaciteit. De parkeerbehoefte van het ziekenhuis was minder groot dan het aantal beschikbare parkeerplaatsen. In goed overleg met het ziekenhuis is gekeken hoe we nieuwe doelgroepen konden bereiken. 

 

Mobiliteitsknooppunten

Wij weten: parkeerlocaties worden steeds vaker mobiliteitsknooppunten. Ze zijn niet alleen eindpunt, maar ook een vertrekpunt voor de rest van de reis en maken onderdeel uit van de reisbeleving. Omdat deze parkeergarage in de buurt van Schiphol ligt heeft Q-Park de samenwerking gezocht met Connexxion. De bussen van Connexxion stoppen namelijk bij Q-Park Spaarne Gasthuis en brengen de reiziger binnen twaalf minuten naar Schiphol. 

 

Win-win-win

Door samen te werken kunnen we reizigers helemaal ontzorgen. Q-Park zorgt voor voldoende parkeerplaatsen en een digitaal reserverings- en betaalplatform, Connexxion brengt je makkelijk en snel naar de vertrekhal. Met deze samenwerking doen we allemaal waar we het best in zijn. We helpen onze klanten zorgeloos op weg, verbeteren de bereikbaarheid van Schiphol en optimaliseren de bezetting van de parkeergarage én de bus. Win-win-win. 

 
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa