cars-background

Toegewijd aan duurzaamheid

Bij Q-Park staan we voor een duurzame samenleving waarin steden bereikbaar zijn. Voor bewoners, gezinnen en voor mensen die slecht ter been zijn. Voor ondernemers en voor hun klanten. Dat maken we graag mogelijk. Altijd met de kwaliteit die ze van ons mogen verwachten.

 

Duurzame parkeergarages

Als het aan ons (en aan Europa) ligt zijn we in 2050 klimaatneutraal. Daarom zijn we hard bezig onze parkeergarages te vergroenen. Met zonnepanelen op de daken en LED-lampen met detectiesensoren aan de plafonds bijvoorbeeld. Zo verlagen we het elektriciteitsverbruik.

Een duurzame samenleving: daar staan we voor

Een samenleving waarin steden leefbaar en bereikbaar zijn voor iedereen. Dat maken we mogelijk. Altijd met de kwaliteit die je van ons mag verwachten. Hoe we dat doen? Leggen we uit in deze video.

Het groene dak van Q-Park Oostenburg

Oostenburg is de duurzaamste Q-Park garage van Amsterdam. Samen met lokale woningcorporatie Stadsgenoot gaven we het groene dak vorm. Dat is bedekt met sedumplanten en telt 719 zonnepanelen. Zo wekt de parkeergarage genoeg energie op om volledig energieneutraal te zijn. De energie die overblijft? Die gebruiken we om de 15 laadpalen in de garage van groene stroom te voorzien.

 

Lees de case

De zonnepanelen van Q-Park Centrum

Q-Park Centrum (eerst Veerkaden) in Den Haag voorziet zichzelf helemaal van energie. Het bovendek telt 1.020 zonnepanelen. Die wekken energie op, die een slimme energiehub vervolgens beheert en doorstuurt naar milieuvriendelijke Nilar EC-batterijen, LED-verlichting en laadplekken. Maar ook naar apparatuur als liften en slagbomen.

 

Lees de case

De circulaire bouw van Q-Park Blok van Gendt

Q-Park Blok van Gendt in Venlo is met z’n moderne gevelafwerking en stalen elementen niet alleen een blikvanger, maar ook circulair gebouwd. Als de parkeergarage wordt afgebroken, kunnen de bouwmaterialen hergebruikt worden. Zolang de garage staat, vervullen de zonnepanelen op het dak 50% van de energiebehoefte. Q-Park Blok van Gendt is verder uitgerust met energiezuinige LED-verlichting en slimme detectiesensoren, zodat er geen licht brandt als het niet nodig is. 

De recyclebare parkeergarage in Venlo

Q-Park Arsenaal in Venlo mag dan wel tijdelijk zijn, maar dat zou je niet zeggen gezien de hoge bouwkwaliteit. Daarbij is de garage ook nog eens recyclebaar gebouwd, zodat hij af te breken is en we hem in de toekomst ergens anders neer kunnen zetten. Met Q-Park Arsenaal erbij hebben we nu 7 parkeeroplossingen in Venlo. Daarmee geven we onze rol als mobiliteitspartner van de stad nog beter invulling.

De groene gevel van Q-Park Raadhuisparking

Op de gevel van Q-Park Raadhuisparking in Heerlen ademt, koelt en groeit een verticaal plantentapijt. De muur telt 46 modules met in totaal 32 verschillende soorten varens en grassen die winterhard zijn en het hele jaar door groen blijven. De planten trekken bijen aan, wat de biodiversiteit bevordert. Op het dak van de garage zit een pompinstallatie waar alle modules op zijn aangesloten. 

Elektrisch laden in Q-Park garages
We maken parkeergarages niet alleen duurzamer, maar ook aantrekkelijker. Groene batterijen van de stad, waar je je auto kwijt kunt en gelijk op kunt laden.
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa