cars-background

Bereikbaarheid en leefbaarheid

Steden zijn voor mensen bedoeld. Met genoeg woon- en speelruimte. Daarom verbeteren we met slimme parkeeroplossingen de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad. Zo houdt Q-Park de wereld in beweging. Op een verantwoorde manier. 

Auto's van straat

In de stad moet ruimte zijn voor voetgangers, fietsers en bewoners. Voor groen, zoals parken waarin kinderen veilig kunnen spelen. Daarom verplaatsen we auto’s van straat naar garages. Bestaande garages, zodat we niet bij hoeven te bouwen. Dit doen we al in steden als Den Haag, Amsterdam, Venlo en Eindhoven. Het maakt buurten autoluw, en er komt meer ruimte voor mens, fiets en groen.

Minder zoekverkeer

Vervelend voor iedereen: vervuilend zoekverkeer in de binnenstad. Gelukkig weten we daar raad mee. Hoe? Door lage parkeertarieven aan de rand van het centrum te bieden. Of reizigers via digitale borden naar beschikbare parkeerplekken te gidsen. En ze vooraf online hun parkeerplek te laten reserveren. Zo sturen we de verkeersstromen heel efficiënt, voor veel minder zoekverkeer.

 

Lees de showcase

Logistieke hubs

We houden met onze parkeergarages voertuigen ook weg uit de binnenstad. Locaties aan de rand van steden worden steeds meer logistieke hubs: we slaan goederen op, of helpen ze overzetten naar meer duurzame vormen van vervoer, zoals bakfietsen en elektrische voertuigen.

 

Lees de showcase

 
Samen met de gemeente
We werken al 25 jaar samen met gemeenten om steden bereikbaar en leefbaar te maken. Zodat iedereen zich er vrij kan bewegen. Of je er nu woont of op bezoek komt. Wil jij als gemeente ook samenwerken? Lees wat wij voor jou kunnen betekenen. 
 
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa